Bai Bang
Best of Four

Tracks
1. Everybody Everywhere
2. Are You Ready I'm Ready
3. Rock It
4. Hey Hey You
5. Livin' My Dream
6. Gonna Make It
7. Only The Best Die Young
8. Come On
9. Stop Messin' Around
10. Raise Your Hands
11. I Love The Things You Hate


Band:
Diddi Kastenholt - Vocals
Christoffer Svensson - Bass
Filip Vilhelmsson - Guitar
Oskar Wennberg - Drums


Discography:
Enemy Lines (1989)
Cop To Con (1992)
Riding High (1996)
Attitude (2001)
Best Of Bai Bang (2006)
Are You Ready (2009)
Livin' My Dream (2011)

All Around the World (2013)

Rock of Live (2017)


Guests:


Info:

Released 2019-05-31
Reviewed 2019-06-04

Links:
baibang.se
youtube

lions pride music

Bai Bang har varit med ett tag och hunnit med ett gäng album och ett best of-album som släpptes efter deras fyra första album. Nu kommer med en best of som innefattar deras fyra senaste album, tre av dem har vi på Hallowed skrivit om och vi har generellt varit positiva till det svenska bandets musik. Så en skiva med de bästa låtarna från de senaste albumen kan ju knappast vara en negativ upplevelse. Nu är jag inte speciellt tilltalad av kompilationer eller den typen av hopsamlat material från olika album, jag tycker att ett bra album är bättre än det bästa som kan göras i best of-väg men det hindrar ju inte mig från att lyssna och ge mitt omdöme om detta album ändå.

Sleaze-/glam-rock/-metal är av det handlar om. Medryckande, klämkäckt, med driv, energi och en del attityd. Det är lätt musik att ta till sig och tycka om, låtmaterialet smälter samman väl till ett album vilket kanske också kan tillskrivas den mycket sansade speltiden som utan problem ryms på en vinylskiva. Om jag inte visste att det handlade om en samling av låtar hade jag mycket väl kunnat tro att det handlade om ett album eftersom låtarna passar ihop bra och bildar ett album på ett bra sätt. Dock kan man väl ändå nämna att det kanske inte känns helt nödvändigt, speciellt inte om man redan införskaffat några av de albumen som låtarna plockats från.

Schysst album med bra låtar, stark hit-potential och jag kan inte undgå att förundras över att bandet inte har större genomslagskraft, deras musik är bra nog för att dra mycket fans och så vidare. Men det visar väl att man måste hamna i rätt forum för att verkligen märkas och det har kanske inte detta band gjort. De gör i alla fall bra musik och denna kompilation kan man definitivt lyssna på både en och två gånger, jag tycker inte direkt att man tröttnar på den och urvalet är bra sett till materialet på de fyra albumen.

Nu är det dock en kompilation så på något sätt känns den mindre intressant än albumen som föregick den. Det är lite tråkigt när band slänger upp best of och livealbum där de egentligen inte skapar någonting nytt utan bara repeterar vad de gjort tidigare, lite lat kanske. För min del får band gärna undvika best of-album helt och hållet. Därmed inte sagt att detta hör hemma i papperskorgen, det är kanske det bästa albumet för den som vill ha något med Bai Bang och inte riktigt vet vilket album som är mest intressant, detta album innehåller det mesta av det som är intressant. Så för den som bara vill kunna lyssna lite på Bai Bang är det ett utmärkt album, för oss som redan har de föregående albumen känns det dock kanske lite onödigt och inte lika roligt.

HHHHHHH

 

 

 

Label: Lions Pride Music
Tre liknande band: L.A. Guns/Def Leppard/Europe

Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english