Bai Bang - Are You Ready

Spår
1. I Love The Things You Hate
2. Born To Rock
3. Party Queen
4. Are You Ready(im Ready)
5. Only The Best Die Young
6. We Come Alive
7. Longtime Cuminý
8. Bad Boys
9. All The Little Things
10. Bigtime Party


Band:
Kastenholt - Vocals
Pelle Eliaz – Lead Guitar
Joacim Sandin - Bass
Jonas Langebro – Drums


Diskografi:
Enemy Lines (1989)
Cop To Con (1992)
Riding High (1996)
Attitude (2001)
Best Of Bai Bang (2006)


Gäster
Ryan Roxie - Guitar


Info
Produced & mixed by Pontus Assarsson, Jörgen Ringqvist and Uffe Larsson, Anders Ringman
Mastered by Chris Lyne

Släppt 2009-04-24
Recenserad 2009-05-25


Länkar:
baibang.se
myspace
metal heaven

Sjätte skivsläppet från ett av Sveriges finaste rockband, i alla fall enligt promoinformationen. Och visst det är ett band som spelat med massor av stora band så som Thin Lizzy, Dio, Mötley Crüe för att nämna några av dem.

Av de nämnda banden kanske du som läsare kan utläsa i vilken musikalisk trakt detta band befinner sig, om det inte framstår av dem kan vi väl säga att det är melodiös rockmusik med catchiga refränger och positiv attityd. Inga krusiduller och inga konstigheter bara rätt på rock’n’roll med refränger att sjunga med i för den som önskar.

Och visste märks det att detta är ett erfaret band med flera år på nacken, inget snack om den saken och faktiskt, trots att jag egentligen inte alls gillar denna genre finner jag denna skiva bra. Det är ett skönt sound och musiken har ett ”flow” som sällan hörs i denna genre då det oftast låter tvunget och krystat. När det gäller denna skiva med Bai Bang låter allt genuint och låtarna är starka med refränger till och med jag vill sjunga med i.

Skivan börjar bra med I Love the Things You Hate som sätter tonen för skivan och håller i sig genom alla spår där dock det sista spåret är det klart bästa, Bigtime Party kallas det och det är ett spår som får mig att önska att det var mer på skivan. Det är ett spår som verkligen bjuder in till kalas och nöje. Med många bra och ett grymt avslutande spår är denna skiva väl värd att lyssna till.

Låt er inte luras av en pastisch eller kanske stereotypa bild av glamrockband som detta band uppvisar både på bandbilder och skivomslag, visst de tillhör den genren men musikalsikt ligger de i en annan dimension. När Mötley Crüe och de andra brottas med ett trist stereotypt sound låter Bai Bang intressanta och fräscha med röjiga låtar som skriker Bigtime Party och glädje.

Glädje och energi är de två huvudingredienser som Bai Bang mixar samman till en fräsch i skiva i en urvattnad och tråkig genre. Visst andra magasin kommer säkert som vanligt inte att hålla med mig men så är det i alla fall och om ni själva vill veta är det bästa att på egen hand lyssna och avgöra om jag eller någon annan har rätt men jag skulle alla dagar välja denna skiva framför vilken som helst av Mötley Crües skivor.

Så massor av energi och röj för dig att sätta tänderna i, are you ready?

HHHHHHH

Skivbolag - Metal Heaven/Sound Pollution
Tre liknande band - Mötley Crüe/Poison/Kiss
Poäng: HHHHHHH
Recensent: Daniel Källmalm
rage1.html