Stormhunter
Ready for Boarding

Label: G.U.C./Metal-Store24
Tre liknande band: Stormwarrior/Helloween/Running Wild

Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm
Tracks
1. Crown Of Creation
2. Two Beers (Or Not Two Beers)
3. Sharp Invaders
4. Antisocial


Band:
Frank Urschler - vocals
Andreas Kiechle - drums
Fritz - bass
Burkhard Ulrich - guitar
Stefan Müller - guitar


Discography:
Stormhunter (2009)
Crime and Punishment (2011)
An Eye For An I (2014)


Guests:


Info:
Recorded at Iguana Studios
Produced by Christoph Brandes and Stormhunter
Artwork by Timon Kokott (front) and Stefan Müller (back)

Released 2020-12-18
Reviewed 2020-12-17

Links:
stormhunter-metal.de

bandcamp
youtube


read in english

Stormhunter har vi inte hört från på många år, de släpptes sitt senaste alster 2014, vi skrev om Crime and Punishment 2011. Det har varit tyst i sex år men nu har de vaknat och släpper en fyra spår lång EP som ett livstecken, eller vad det nu är. Och nu är de antingen redo för ombordstigning eller för att begå ett regelbrott på ishockeyplanen – det kan ju förstås vara något annat de menar. Omslaget är inte speciellt snyggt, så mycket kan jag snabbt konstatera, och att det går snabbt att spela sig genom de fyra spåren.

Klassisk rivig heavy metal är vad det handlar om, fyra korta låtar med ös. Rivig sång, rivig produktion – inte så polerad som mycket av den mer moderna metallen brukar vara, nästan lite punkigt. Majoriteten av materialet är medryckande och fartigt, ett gott livstecken kanske man kan påstå och Antisocial är bandets första coverlåt, Trust heter bandet som gjorde den i original. Lite kort kanske man kan säga då det känns som det tar slut snabbt, ungefär en kvarts speltid – lite mer kanske man hade kunnat slänga med.

Ganska bra faktiskt, jag gillar att de är riviga och ösiga. Men samtidigt tröttnar man relativt fort på denna lilla EP där jag tycker att det avslutande covern Antisocial som även bjuder på fransk lyrik är vassast. Two Beers (or not Two Beers) är också en medryckande låt, kanske kan man tänka sig att det föreligger en viss litterär koppling i den låttiteln.

Så, man kanske tröttnar snabbt, men en stunds underhållning är det trots allt. Den som gillar rivig, lite mer jordnära tungmetall borde kika på denna EP, det finns en del att tycka om där. Det är väl inte en så tokig idé att kika närmare på detta album, det får bli min slutsats i en kort recension av en kort EP.

HHHHHHH