The Prophecy23
Fresh Metal

Label: Massacre Records
Tre liknande bands: Dark Angel/Testament/Anthrax

Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm
Tracks
1. We Love Fresh Metal
2. No Deep Talks - Just Drinks
3. Caps, Trucks And Rock 'N' Roll
4. Pump It Up
5. I Wish I Could Skate
6. Beach, Waves, Beer, Babes
7. Calm Down
8. Intergalactic Anti Capitalism
9. We Kindly Ask To Shred
10. Mammon
11. Mexico Maya Mosh
12. P Y L
13. Prankster
14. The Greenwolf


Band:
Hannes - Guitars, Thrash Vocals
Luca - Death Vocals
Phil Butcher - Guitars
Jackson - Bass
Theo - Drums


Discography:
No Future For the Dead (2005)
... To the Pit (2010)
Green Machine Laser Beam (2012)

Untrue Like a Boss (2014)


Guests:


Info:
Produced by Hannes Klopprogge at Green Supreme Studio
Co-produced by Kai Stahlenberg (Kohlekeller Studio), Christoph Brandes (Iguana Studio), BONASSIS (Audiodrive Studio) and Phil Butcher (St. Butcher Studio)
Mixed and mastered by Kai Stahlenberg at Kohlekeller Studio
Cover artwork by Marvin Clifford

Released 2020-03-20
Reviewed 2020-03-30

Links:
theprophecy23.de
youtube

massacre


read in english

Vi vill också ha fräsch metal, precis som tyska bandet The Prophecy23 som kommer med sitt fjärde album som de kallar Fresh Metal. Men att bara namnge ett album så kommer ju inte ändra världens behov av fräschare metall, omslaget skapar dock visst habegär – det skulle göra sig snyggt i vinylhyllan. Sju spår på vardera sida och en del humoristisk lyrik är vad som bjuds, jag har gillat bandets tidigare album även om inget av dem har riktigt stuckit ut eller verkligen glänst.

Thrash metal, death metal och punk blandat i en köttkvarn är hur det beskrivs i pressmaterialet och det betonas hela tiden det fräscha. Köttkvarnsliknelsen är kanske inte så dum, inte heller genrerna som blandas men är det så fräscht? Jo, det kanske ändå är ganska fräscht. Det är hyggligt varierat med korta och koncisa spår, nästan lite punkig känsla men kanske att det saknas lite djup och även lite karaktär. Det finns lättsinnighet och humor, vilket passar bra men lite mer drama och allvar hade adderat ytterligare en dimension och är det inte lite kliché med dryckesvisor inom rock-/metalgenren – annan typ av humor hade nog ändå varit att föredra.

Suverän inledning men sedan kommer väl ett och annat rakt igenom ointressant spår, men det finns en del positiva och klämkäcka inslag. Det är överlag ett kul album av god kvalité, vass produktion och tilltalande sånginsats – det finns mycket positivt när det gäller detta album men det är egentligen inte speciellt minnesvärt förutom titelhymnen som önskar mer fräsch metal. Det vore ingen dum idé om man fick lite mer av den fräscha varan men den som uppskattat bandets tidigare alster kommer att uppskatta även detta, det är lätt att ta till sig och att tycka om.

Fresh Metal är väl kanske inte så fräsch som titeln indikerar men visst finns det fräscha inslag och titelspåret är riktigt vasst. Överlag är det dock knappast ett album som kommer att gå till historien, men nog funkar det trots allt ganska bra. Vi vill ha mer fräsch metal säger både jag och bandet, åtminstone jag tänker samma sak när jag lyssnar på Fresh Metal.

HHHHHHH