The Prophecy23
...To the Pit

Spår
1. B.T.M. (Brutal Thrash Maniacs)
2. From The Basement To The Pit
3. A Backpack Full Of Flashsnacks
4. Immortal Attitude
5. Mind Your Own Shit
6. Damned Souls
7. 23 Thrash B.C.
8. Modification
9. Human Decay
10. Struggle To Survive
11. Avoid Dull People
12. Surf Nazis Must Die
13. Honor.Torture.War.


Band:
Dennis Lidak - Gitarre
Florian Sanden - Schlagzeug
Hannes Klopprogge - Gitarre, Vocals
Tobias Scheid - Bass, Vocals


Discography:
No Future For the Dead (2005)


Info:
Cover-artwork by Marvin Clifford

Released 2010-07-16
Recenserad 2010-08-11


Links:
p23.herhoffer.net
myspace
massacre

”We’re brutal thrash maniacs” sjungs det i det första spåret av detta bands debut för ett skivbolag. 2005 släppte de en självfinansierad skiva men nu är detta den första för ett bolag, ett bolag som går under namnet Massacre Records och som vi har hyfsat goda band med måste jag säga, till skillnad från vissa andra bolag som inte är så sugna på att ge oss alla sina skivor för recension, men nog om den saken, det är ju e skiva som skall recenseras här och jag har i alla fall mer än nog av skivor att recensera vid vilket tillfälle du än skulle möta mig.

Citatet från inledningen kanske kan leda er läsare på rätt spår när det gäller vilket musik detta band spelar med. Brutal Thrash Metal är kanske den rätta beteckningen, men för min del skulle det lika bra kunna kallas döds eller black eftersom jag inte kan skilja mellan de olika genrerna, i min iPod kallas genren podcast och jag hade nog sagt att det rör sig om extremmetall och det står jag fast vid. Musikaliskt är det hårt och tufft med buffliga riff, blytungt trummande och brutal sång, kanske så är nog den bästa beskrivningen.

Den ovanstående beskrivningen passar inte riktigt bra in på musik jag gillar men det finns en del i genren som tilltalar mig och sanning å säga var jag faktiskt riktigt nära att ge denna skiva en femma i betyg men jag håller tillbaka lite eftersom det finns vissa reservationer för hur väl detta håller och hur gärna jag väljer denna skiva framför någon annan skiva. Jag tycker att skivan har ett skönt flöde och bra tryck i låtarna och melodierna gör dem dessutom lyssnadsvärda vilket man inte direkt kan säga om mycket i genren. Jag minns lite grann hur jag fastnade för Dark Angel just innan jag skulle intervjua dem och faktiskt gav dem en femma i betyg för ett par år sedan, profetian är inte riktigt i den klassen men det kan onekligen benämnas som brutala thrash galningar för att översätta den första låttiteln.

Skivan inleds med BTM och ni som läst från början behöver nog inte parentesen för att förstå av den förkortningen anspelar på. Det är onekligen det bästa spåret ett band som detta kan inleda med eftersom det omedelbart drar in mig som lyssnare i musiken och jag släpper inte riktigt det intresset förrän skivan slutar dryga 46 minuter senare, en acceptabel längd på en skiva och den känns inte för lång som så mycket musik har en tendens att göra idag.

From the Basement to the Pit är en annan låt som sätter sig väl i trumhinnan detsamma gäller också spåren Modification och Struggle to Survive, som tillsammans med det tidigare nämnda spåret utgör den bästa kvartett låtar denna skiva har att erbjuda. Detta är väldigt sköna spår och även om detta är brutalt, åtminstone i intention så är det skön musik och den går onekligen att lyssna på utan problem och bara den saken är positivt när det kommer till genren.

Kort sagt är detta en riktigt bra och välgjord skiva som jag är rätt säker på att de flesta thrashare kommer att uppskatta, jag gör det i alla fall även om jag kanske inte passar den benämningen. Omslaget är rätt kul också.

HHHHHHH

Bolag - Massacre Records
Tre liknande band - Dark Angel/Testament/Anthrax
Betyg: HHHHHHH
Recensent: Daniel Källmalm