Wizard
Fallen Kings

Tracks
1. Liar And Betrayer
2. We Are The Masses
3. Live Your Life
4. Brothers In Spirit
5. White Wolf
6. Wizard Until The End
7. Father To Son
8. Let Us Unite
9. Frozen Blood
10. You're The King
11. We Are Ready For Metal (Digipak Bonus)
12. The King (Digipak Bonus)


Band:
Sven D'Anna - Vocals
Dano Boland - Guitars
Michael Maaß - Guitars
S. van Heek - Drums
Arndt Ratering - Bass


Discography:
Son of Darkness (1995)
Battle of Metal (1997)
Bound by Metal (1999)
Head of the Deceiver (2001)
Odin (2003)
Magic Circle (2005)
Goochan (2007)
Thor (2009)
...of Wariwulfes and Bluotvarwes (2011)

Trail of Death (2013)


Guests:


Info:
Recorded at Steel Studios in Bocholt, produced by WIZARD
Mix and mastering by Achim Köhler
Cover artwork and cover artwork concept by Aldo Requena
Booklet layout by Sinneswerk
Photos by Jochen van Eden

Released 2017-06-16
Reviewed 2017-06-01

Links:
legion-of-doom.de
youtube

massacre

Tyska Wizard brukar göra kvalitativ tungmetall, ”true heavy metal” som pressreleasen satt som genrebeteckning. Fallna kungar kallas det nya albumet som är bandets elfte i en karriär som sträcker över 25 år och en hel massa liveframträdanden och liknande. Det är ett album som egentligen spelar vidare på vad Wizard har gjort tidigare och är väl vare evolution eller revolution, det är något för bandets redan inbitna fans och de mer inbitna power metal-fansen.

Ganska tung power metal med bra produktion, robust och inte lika melodiös som många av de europeiska kollegorna men samtidigt inte speciellt olikt dessa heller. Ni som redan hört Wizard kommer lätt att känna igen er, ni som hört andra power metal-band kommer också att känna igen er väl. Det är inget unikt, och låtmaterialet är ungefär detsamma som man brukar återfinna på Wizards och liknande bands album.

Nästan en timme musik är kanske i längsta laget och albumet hade kunnat vara lite kortare, kanske att de hade kunnat kapa åtminstone ett par spår för att få albumet lite mer dynamiskt. Men visst är det ett bra album, ett solitt album som levererar ungefär precis vad man kan förvänta sig. Fans av Wizard kommer definitivt att vilja ha detta album, det levererar mer eller mindre precis vad dessa fans vill ha. Kraftfull och underhållande heavy metal med energi och attityd.

Kanske inte direkt det mest unika jag hört i mitt liv, men det är bra, det är underhållande och även om Wizard ur ett kreativt perspektiv känns en aning trötta så levererar de ändå schysst musik. Fallen Kings är ett album som kan vara väl värt att titta lite närmare på, speciellt för den som uppskattar Wizard och lite kraftfullare power metal.

HHHHHHH

 

Label: Massacre Records
Tre liknande band: Helloween/Metallium/Manowar

Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english