Wizard - Thor

Spår
1. Midgards Guardian
2. Asgard
3. Utgard (Part I & II)
5. The visitor
6. Stolen Hammer
7. Pounding in the night
8. What would you do?
9. Lightning
10. Serpents venom
11. Ressurection


Band:
Sven D’Anna - vocals, keyboards
Dano Boland - guitars
V. Leson - bass
S. van Heek - drums
Michael Maaß - guitars


Info
Production: by Andy Horn
Sound by: Achim Köhler
Artwork by: Anthony Clarkson (Blind Guardian, Rage etc.)
Photos by: Jochen van Eden


Diskografi:
Son of Darkness (1995)
Battle of Metal (1997)
Bound by Metal (1999)
Head of the Deceiver (2001)
Odin (2003)
Magic Circle (2005)
Goochan (2007)

Släppt 2009-01-30
Recenserad 2009-03-18


Länkar:
legion-of-doom.de
myspace
massacre

Se till vänster, se på titlarna i bandets diskografi och kom sedan och säg att detta band inte är patetiskt. Nåja, det kanske är att överdriva men med riddarimage och och annat liknande trams och sådant är det lite svårt att gå in helt positiv till detta band. Nu skall sanning å säga konstateras att jag faktiskt äger en skiva med Wizard, nämligen 2003-års Odin men den blev väl ingen större hit bland mina skivor. Inte för att skivan var så värst dålig eller så, bara det att den var inte direkt intressant eller annorlunda.

Trots att dessa herrar har en sak för den nordiska mytologin med våra asagudar och andra ”spännande” ting är de från nationen som kallas Tyskland där man inte tillämpat nordisk mytologi, kanske kan det anses exotiskt för sådana med nordisk mytologi. Nåväl man ska väl inte döma alltför mycket efter vad bandet väljer för lyriska teman och varifrån de kommer, det är ändå musiken som spelar roll.

Musikaliskt spelar Wizard det som kallas power metal och de drar lite grann åt den amerikanska stilen som är lite tyngre och inte lika snabb som den mer tyska eller europeiska stilen. Tunga riff med ren produktion och med starka körer är vad som är mest utmärkande när det gäller denna skiva eller Wizard i allmänhet. Musikaliskt sett är det inte så stor skillnad mellan denna skiva och den senaste jag hört, Odin, till och med namnet speglar en asagud, kan det bli mer identiskt?

Bandet vet vad de gör, det ska jag ge dem med tanke på att skivan är väl genomförd, bra producerad och har ett överlag snyggt sound. Problemet är dock att jag inte riktigt finner någonting som jag kan gripa tag i och skivan bara flyr förbi utan starka punkter och min entusiasm, om jag nu hade någon, svalnar snabbt i och med att de intetsägande låtarna passerar i revy. Nu kanske jag låter väldigt negativ till Wizard men faktum är att de inte kan engagera mig överhuvudtaget. Jag tycker att det är lite synd med tanke på att jag har hört vilken potential bandet har både på den skivan och på Odin men endast potential gör ingen bra skiva, eller hur?

Nåväl, som icke-fan av nordisk mytologi och blodiga slagfält finns där inte speciellt mycket att ta tag i när det gäller Wizard, visserligen är produktionen och soundet väldigt bra men det räcker liksom inte när låtarna är helt intetsägande och ointressanta. Sedan gillar jag inte namnet på skivan som delar namn med den mest idiotiska varelse jag någonsin träffat.

Nu skall jag inte raljera mer när det gäller denna skiva utan jag nöjer mig med att säga att det är en skiva för de som gillar asar och intetsägande power metal.

HHHHHHH

Skivbolag - Massacre Records
Tre liknande band - Helloween/Metallium/Manowar
Poäng: HHHHHHH
Recensent: Daniel Källmalm
rage1.html