Nervenbeisser
Alles Gut

Tracks
1. Liebesschmerz
2. Alles gut
3. Märchenland
4. Probleme
5. Alles Gut (RMX von DAS ICH)
6. Verkehrte Welt (RMX von Andy Haywire)


Band:
Walter Stobbe
Olaf Seider


Discography:
Nervenbeisser (2001)
Feuerteufel (2002)
Bondage (2003)
Geschlechtergeschlagt (2005)
Bondage 2 (2015)
Geschlechtergeschlagt (2016)

Zeitenwandel (2017)


Guests:
Christoph Czech - Studio drummer


Info:
Carolin Schramm - graphics and layout

Released 2019-03-01
Reviewed 2019-04-04

Links:
nervenbeisser.com
youtube
echozone

Nervenbeisser kanske inte imponerade storligen senast jag skrev om deras musik men visst var det ett hyfsat intressant album som fungerade ganska väl. Nu kommer de med en EP som de kallar Alles Gut, allt väl så kanske men är den något att ha? Det är åtminstone tummen upp på skivomslaget även om jag inte skulle vilja använda samma begrepp för skivomslaget. Duon bjuder annars på sex stycken spår som framförs på det tyska språket, fyra av dem är nya och två av dem är remixer.

Det är väl lite gotiskt kanske, lite industriellt, lite åt det hållet. Stilistiskt skulle jag knappast beskriva det som nyskapande eller nytänkande, men det är bra producerat och med hyfsad sånginsats. Överlag en solid produktion. Bra keyboards tycker jag, fräsig ljudbild och sådär – med hyfsat djup och så vidare. Man skulle väl kanske vilja ha lite mer djup eller fantasi men jag skulle vilja påstå att det fungerar väl och speltiden känns ganska lagom trots att de kallar det för en EP och vi vet ju alla att sådana ofta blir korta och kan bli lite tjatiga att repetera.

Ganska bra är det, men visst skulle jag vilja se lite mer fantasi och så vidare. Man kan gärna lyssna på det, titelspåret är ganska kul, Märchenland gillar jag också och kan påstå att det är en fin EP att lyssna på. Inget fantastiskt kanske, men det är solitt och kompetent – den som gillar bandets tidigare alster borde tilltalas av denna lilla EP och det kanske är ett bra tillskott i samlingen för den som samlar Nervenbeisser.

Visst kan man ta sig an denna EP, visst kan den till och med vara intressant att kika närmare på om man uppskattar deras typ av musik. Det är alltid kul med dem som sjunger på tyska, och allt är bra påstås det – vilket borde vara tillräckliga argument för att kika närmare på detta album.

HHHHHHH

 

 

 

 

Label: Echozone
Tre liknande band: An Erotic End of Times/Schwarzer Engel/The Vision Bleak
Betyg: HHH
HHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english