Windshades
Crucified Dreams

Tracks
01. Metafora
02. Resurrection
03. Crucified Dreams


Band:
Chiara Manzoli - Vocals
Matteo Usberti - Guitar
Riccardo Soresina - Guitar
Andrea Bissolati - Bass
Carlo Bergamaschi - Drums


Discography:
Debut


Guests:


Info:
PRegistered, mixed and mastered by Oscar Burato at Atomic Stuff Studio, Isorella, Brescia, Italy

Released 2016-11-18
Reviewed 2016-12-26

Links:
soundcloud
youtube

indie recordings

Det är korsfästa drömmar som gäller för italienska Windshades, drömmar upphängda på korset på grund deras synder eller något i den stilen. På grund av att deras drömmar offrades på korset kunde de slå till och skapa sitt debutverk som de kallar Crucified Dreams, det är en trespårs-EP med fjorton minuter musik och ett hyfsat flott skivomslag.

Power metal med kvinnlig sång är vad det handlar om och det känns lite som ett smakprov, som en föraning om vad som komma skall snarare än som ett komplett verk. Det är inte helt enkelt att få en bild av ett band som bara bjuder på tre spår som dessutom är ganska lika varandra. Det tar inte lång tid innan det är över och jag tycker nog inte att det dyker upp något riktigt fängslande under vägen.

Vi får tre schyssta låtar men ingenting som ger något större eko i musikvärlden. Bandet känns kompetent och som att de har en del spännade idéer. Deras framförandra är bra och sångerskan är ganska bra vilket också kan sägas om produktionen. Det är en EP som känns lite kort, som man inte riktigt hinner ta till sig – det är helt okej musikaliskt men kanske inte något som riktigt griper tag i lyssnaren.

Jag tycker att detta är ett schysst debutalster men jag skulle hellre ha sett att de gjorde ett album eller åtminstone en längre EP, det här känns mest som en teaser eller en singel som ska väcka intresse för ett kommande album. Det är helt okej men jag skulle inte rekommendera att lägga alltför många surt förvärvade slantar på en EP som denna.

HHHHHHH

 

Label: Atomic Stuff Promotion
Tre liknande band:
Nightwish/Xandria/Evenoire
Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english