Signum Regis
Flag of Hope

Label: Beyond The Storm Productions
Tre liknande band: Helloween/Impellitteri/Theocracy

Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm
Tracks
01. Given Up For Lost
02. Stand Away
03. Yoyage to the Distant Shores
04. Flag of Hope
05. Tune of War
06. Amorenada
07. Ave Maria (Bonus Track)


Band:
Jota Fortinho - Lead vocals
Filip Koluš - Guitars
Ronnie König - Bass
Ján Tupý - Keyboards, backing vocals
Jaro Jančula – Drums


Discography:
Signum Regis (2008)
The Eyes Of Power (2010)
Exodus (2013)
Through the Storm (EP 2015)
Chapter IV: The Reckoning (2015)
Decennium Primum (2017)
Addendum Primum (EP 2017)

The Seal of a New World (2019)


Guests:
Göran Edman, Matt Smith, Samuel Nyman, Mayo Petranin, and David Åkesson - vocals on Flag of Hope


Info:
Produced by Signum Regis
Mixed by Ronnie König
Mastered by Jacob Hansen
Artwork: Ján Tupý

Released 2021-05-14
Reviewed 2021-06-08

Links:
signum-regis.com
youtube


read in english

En hoppets flagga för att skänka lite glädje i mörka tider kanske. Det är en ny EP av Signum Regis med hela 33 minuters speltid och en hel kvintett gästsångare på titelspåret, och inte lika flott omslag som senast jag skrev om dem. Men det är ju inte omslaget vi ska bedöma utan de sju låtarna som vi får på denna EP, så vad ska vi då säga om dem?

Jag tycker inte att det stilistiskt skiljer sig från vad bandet gjort tidigare, power metal, lätt progressiv, melodiös, svagt storslagen med element som ofta beskrivs som episka. Det är inte ett band som skiljer sig från mängden, logga och omslag vittnar ganska väl om vad vi får höra. Hygglig variation, samtidigt är det en EP så det blir inte riktigt samma dynamik mellan låtarna som på ett album och det känns lite slarvigt i sekvenseringen, lite långt för att vara en EP dessutom. Men bra producerat och kompetent utfört.

Solitt, bra, trevligt att lyssna på. Knappast fantastiskt men borde tillfredsställa bandets fans med bra låtar och inga större svagheter. Sångaren de introducerade till förra albumet är lika lyckad här och det finns väl egentligen inte direkt något att klaga på, det fungerar bra nog och demonstrerar att Signum Regis är ett bra och kompetent band.

Kanske att det går lite på rutin, lite fräscha idéer hade inte varit negativt och jag skulle väl inte tro att det är något jag direkt kommer att återvända till. Däremot borde nog bandets fans eller genre-fans ta en närmare titt, chansen att de gillar vad de får höra borde vara hyfsat stor. Så min slutsats blir att det är en solid men knappast fantastisk EP, man blir nog inte besviken.

HHHHHHH