Fatal Sin
Episodes: The Complete Recordings

Label: Thrashback Records
Tre liknande band: Atheist/Megadeth/Cynic

Betyg: HHHHHHH (2/7)
Recensent: Daniel Källmalm
Tracks
1. Episode
2. Fatal Sin
3. Intense Distress
4. Civilized Suicide
5. Dreams Of The Future
6. Insanity Of Humanity


Band:
Adam Riewold - Vocals and bass
Haven Eaton - Guitars
Greg Threlkel – Drums


Discography:
Fatal Sin (Demo 1989)
Episode (Demo 1991)


Guests:


Info:

Released 2020-10-30
Reviewed 2021-01-09

Links:
thrashback records


read in english

Signifikativt för att överflödet på musik är gigantiskt kan noteras genom att det släpps en väldig massa, och att musik inte längre tycks behövas väljas ut av någon annan än bandet själv eller någon nära sörjande för att släppas. Det finns ingen kvalitetskontroll verkar det som. Fatal Sin var ett band som fanns i slutet av åttiotalet och början av nittiotalet. De släppte någon demo innan de försvann, 1993 lades bandet ner. Nu har någon fått för sig att deras material kan vara värt att släppa och de har åtminstone satt ett kul omslag på denna kreation av tre studiodemos och lika många livespår.

Thrash metal beskrivs det som, med influenser av band som Rush, Watchtower, Cynic, och så vidare, bra band. Men det här låter både daterat och även billigt för att vara trettio år, det är låtar som inte stått väl emot tidens tand, inte alls faktiskt. Demo-thrash låter det som, ganska ordinärt egentligen, kanske är det mer fantasifullt men den bleka produktionen gör att det låter som en svag kopia av valfri trash metal-artist. Live-musiken låter som ett dåligt skämt, tur att det är kort tänker jag när jag tragglar mig igenom detta för att kunna skriva några rader.

Knappt kan jag acceptera studiolåtarna men live låter det minst sagt bedrövligt, kanske skulle jag behöva använda ett starkare negativt ord än så till och med. Uselt live och halvkassa studioinspelningar kanske träffar bättre. När jag lyssnar måste jag ställa frågan varför Fatal Sin anses värda att ge ut, ingen tyckte ju det när det begav sig så varför nu? Tydligen är upplagan begränsad till 300 stycken, jag har svårt att se att så många kommer att säljas – ingen som hör ett smakprov kommer att vilja ha detta, så dåligt är det faktiskt.

Det här lämnar mig mest bara med frågor om varför, av vilken anledning kan någon tycka detta är värt att ge ut? Kan bandets medlemmar stå bakom ett sådant släpp? Jag hade skämts om jag hade medverkat på något sådant i ungt oförstånd och sedan kom någon och ville släppa skiten igen. Nej, det här kan ni med gott samvete totalt strunta i, det finns så många bättre album av detta, det släpps faktiskt flera i veckan av högre kvalité så jag skulle rekommendera att ni väljer näst intill vad som helst faktiskt. Alla album jag recenserat i år är bättre än detta bara för att ta ett exempel.

HHHHHHH