Andy Rocks
Look at What We've Done

Label: Soman Records
Tre liknande band: Black Daffodil/Bon Jovi/Sheryl Crow

Betyg: HHHHHHH (5/7)
Recensent: Daniel Källmalm
Tracks
1. Digital Detox
2. Keep On Pretending
3. Look At What We've Done
4. Time Flies
5. Hot As Hell
6. Regret
7. Glass Of Wine
8. Motorway
9. You Are The Enemy
10. Get Me A drink


Band:
Andrea Weiß - Vocals
Andreas Ellner - Bass, Guitar
Andre Hofbauer - Guitar
Markus Rubel - Drums


Discography:
Debut


Guests


Info:
Produced by Andy Rocks

Released 2021-07-01
Reviewed 2021-10-09

Article from 2021

Links:
andy-rocks.jimdosite.com
youtube
soman recordsread in english

Nu ska vi titta på vad Andy Rocks har gjort, vi skrev om dem i en artikel tidigare och nu har vi även lyssnat på debutalbumet med den hyfsat roliga titeln. Omslaget säger väl inte så mycket men jag läser att det inte är digitalt utan snarare analogt och tidlöst. Kanske är det så, albumet släpptes dock i digitalt format först och det fysiska formatet är CD som också är ett digitalt format så kanske inte helt hundra där med den digitala detoxen. Men man ska väl inte vara så petig med anakronismerna eller?

Albumet känns väl lätt tillbakablickande med hårdrock i ett ganska klassiska format, kvinnofrontat. Jag gillar Andrea som sjunger, hon har riktigt bra röst för det format bandet presenterar. Produktionen är väl däremot kanske inte något som sticker ut, men visst fungerar den och med god variation bör det finnas en del hållbarhet i albumet. Och även om de blickar mycket bakåt och kör på klassiska koncept känns det relativt fräscht och intressant, en ganska personlig stil kanske man kan säga, det förstås utan att sticka ut överdrivet – kanske en ganska schysst bedrift trots allt.

Jag gillar det här albumet, låtarna är bra rakt igenom men spår som Digital Detox, Get Me a Drink, titelspåret och kanske ytterligare någon visar riktigt stark hit-potential och gör detta till ett album värt att utforska. Jag tycker att det är riktigt trevligt att lyssna på Andy Rocks och gör det gärna, så det är kul att skriva om album som ger en positiv upplevelse, många av dem är svåra att tänka ut något att skriva, men Andy Rocks är allt annat än intetsägande. Sedan är väl bara frågan hur stort avtryck de kan göra, troligen drunknar väl de precis som det mesta annat nytt i den strida ström av intetsägande material som släpps varje dag i en kreativ bransch där originella idéer och fräscha perspektiv är ytterst sällsynt. Frågan är väl bara om de är säljbara nog att nå framgång, de gör utan tvekan musik som räcker till.

Gillar man hårdrock med kvinnlig sång borde detta album vara ett ganska självklart val, det är underhållande och riktigt bra. Jag kan definitivt rekommendera att ni kikar närmare på det.

HHHHHHH