Mike Tramp
Second Time Around

Label: Mighty Music/Target
Tre liknande band: White Lion/Freak of Nature/Mabel

Betyg: HHHHHHH (5/7)
Recensent: Daniel Källmalm
Tracks
01. All Of My Life
02. The Road
03. Anymore
04. Come On
05. Between Good And Bad
06. Lay Down Your Guns
07. Highway
08. No Tomorrow
09. Back To You
10. When She Cries


Band:
Mike Tramp: Vocals, Electric & Acoustic Guitar, Piano
Oliver Steffensen: Main Guitar all songs
Claus Langeskov: Bass
Morten Hellborn: Drums
Soren Andersen: Additional Guitar
Jay Boe: Hammond B-3
Marcus Nand: 12 String Acoustic Guitar, 1st solo on “Back To You”
Emily Garriock Langeskov: Backing Vocals
Lars Rahbek Andresen: Piano on "Highway"


Discography:
Capricorn (1997)
Recovering the Wasted Years (2002)
More to Life Than This (2003)
Songs I Left Behind (2004)
The Rock 'N' Roll Circuz (2009)
Stand Your Ground (2011)
Cobblestone Street (2013)
Museum (2014)
Nomad (2015)

Maybe Tomorrow (2017)
Stray from the Flock (2019)


Guests:


Info:
Words & Music by Mike Tramp Produced by Soren Andersen & Mike Tramp
Mixed & Mastered by Peter Mannson @ Mir Studio, Stockholm, Sweden
Recorded by Soren Andersen @ Medley Studio, Copenhagen, Denmark
Additional Recording by Mike Tramp @ Many Places & More
Audio finalizing: Henrik West
Photos: Jakob Muxoll
Layout: Søren Weiss
A & R: Michael H. Andersen

Released 2020-05-01
Reviewed 2020-05-02

Links:
miketramp.com
youtube

mighty music


read in english

De flesta av oss tittar nog ibland tillbaka på saker vi gjort och undrar hur fan vi tänkte och ser massor av förbättringspotential. Mike Tramp har därför valt några låtar där han haft dessa funderingar, låtar han inte tycker fått chansen, och givit dem en ny chans, en andra chans. Det kanske dessutom är ett bra steg för Tramp som kändes lite trött senast det begav sig, Stray From the Flock kändes som ett album gjort mer på rutin än vissa tidigare alster jag skrivit om och lyssnat på, det var bra men jag lyssnar hellre på de föregående. Men det kan förstås också vara ännu ett recept till trötta album att inte ens skriva nytt, det beror ju helt på hur man angriper låtmaterialet.

Tramp går på med lite mer energi än på det tidigare albumet, hörnen lämnas lite skitigare och låtarna känns mer levande, Tramps of Søren Andersens produktion är tipptopp. Tramp sjunger dessutom bättre än han gjorde sist, det känns som att han ger mer av sig själv när han sjunger in dessa låtar, vilket förstärker det lite trötta intrycket jag fick av det senaste albumet – det här känns mer ösigt, nu ska man väl inte påstå att Tramp gör speciellt energiska låtar, men ändå. Variationen och dynamiken är dessutom riktigt bra här, selektionen av låtar är riktigt träffande och du kommer definitivt inte få känslan av att det är för långt trots femtio minuters speltid.

Det är riktigt tilltalande och jag tycker att Tramp hela tiden träffar väldigt rätt med klämkäcka låtar som dessutom har stark personlighet. Sedan kan man ju kritisera att han inte direkt vågar sig på några större utflykter, men gör man det bra är det lättare att inte bry sig om det och fans brukar ju generellt bara vilja att deras artister upprepar samma saker så på något sätt tror jag faktiskt att han kommer att hålla både dem som vill ha något fräscht och de som villa ha samma sak som Tramp gjort tidigare nöjda och det är förstås en styrka.

Jag kan bara rekommendera att ni kikar närmare på detta mycket trevliga album, Tramp har definitivt satt samman ett väldigt tilltalande album med vassa låtar och bra energi. Kanske känns han faktiskt mer vital än på ett tag och det borde ju även lova gott inför framtiden, missa inte denna!

HHHHHHH