Nitrogods
Roadkill BBQ

Tracks
1. Rancid Rock
2. Roadkill BBQ
3. My Love’s A Wirebrush
4. Boogeyman
5. Bad Place Wrong People
6. Wheelin ́
7. A Los Muertos
8. The Price Of Liberty
9. Race To Ruin
10. I Hate
11. Father
12. Where Have The Years Gone
13. Russian Rocket (Bonus)
14. Did Jesus Turn Water Into Beer (Bonus)


Band:
Henny Wolter – Guitars
Oimel Larcher – Bass, vocals
Klaus Sperling - Drums


Discography:
Nitrogods (2012)
Rats and Rumours (2014)


Guests:


Info:
Produced at the ́Peppermint Park Studios` in Hanover with support of engineer Helge Engelke
Mixed by metal pundit Achim Kö̈hler

Released 2017-05-26
Reviewed 2017-05-22

Links:
nitrogods.de

youtube

spv

Roadkill BBQ, det låter ju aptitligt värre kan man tycka. Det är en trio som söker sin inspiration i rockhistorien och det är inte svårt att få föreställningen att de lyssnar på band som Status Quo eller Motörhead. På den flashiga specialutgåvan av albumet får man dessutom en liten hyllning till den gode Lemmy som inte längre finns bland oss. Den innehåller lite annat skoj också för den som uppskattar det lite mer klassiska i musikväg och samtidigt samlar på lite exklusiva utgåvor.

Det är enkel rockmusik med inslag av boogie rock, och det går rakt på sak med enklar refränger och enkla låtstrukturer. Knappast nyskapande med röst inspirerad av Lemmy, och trion känns faktiskt lite som en korsning mellan Motörhead och Status Quo. Det är svängigt och med bra driv, mycket energi och fräck råbarkad produktion. Överlag tycker jag att det är ett välgjort album, men kanske inte ett speciellt fantasifullt sådant.

Man rycks lätt med i detta album och jag tycker att det är bra, har god kvalité på låtarna och det lär utan tvekan gå hem hos gamla skäggiga rockherrar. Det går säkert hem hos andra också, jag gillar det exempelvis. Men det är kanske inte det mest imponerande album jag hört, det är på något sätt lite för försiktigt och lite för konventionellt för att verkligen sticka ut. Kanske på det sättet inte direkt det mest kreativt spännande eller relevanta albumet jag hört i livet men för att vara kreativt ointressant är det ett ganska underhållande album. Nitrogods trycker helt enkelt på rätt knappar för den som gillar den här typen av musik.

Det är ett bra album helt enkelt, inget fantastiskt eller lysande. Inte heller speciellt enkelt att skriva något om, det fungerar – punkt! Titelspåret är väl det jag minns bäst efter att jag varvat skivan några gånger men i slutändan är nog inte albumet riktigt tillräckligt bra för att vara minnesvärt, men det är definitivt tillräckligt bra för att underhålla den som lyssnar i en sisådär femtio minuter. Nitrogods har gjort ett kul album helt enkelt, ett bra val för den som saknar Motörhead.

HHHHHHH

 

 

 

Label: SPV
Tre liknande band: Motörhead/Status Quo/Piledriver
Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english