The Dirty Denims
Back With a Bang
- Part 1

Tracks
1. Back With A Bang
2. Heartbeat
3. Money Back Guarantee
4. Don't Waste My Time
5. Make Us Look Good
6. Can't Get Enough of Rock&Roll


Band:
Mirjam Sieben – Vocal/Guitar/Organ
Jeroen Teunis - Guitar
Ashley Seleski - Bass
Thomas Spauwen - Drums


Discography:
High Five (2014)
Wanna be famous (EP 2012)
Going out (EP 2009)


Guests:


Info:

Released 2017-04-27
Reviewed 2017-05-29

Links:
thedirtydenims.nl
youtube

Smutsiga Holländare bjuder på klassisk hårdrock som går rakt på sak, partyrock kanske man nästan kan kalla det. Kvinnofrontat, ett band med två snubbar och två brudar, ett band med bra energi och underhållande låtar som nu släpper första delen av sitt nya album. Jag gillar omslaget, det är klassiskt och riktigt flott – ett som snyggt illustrerar vad detta band handlar om.

Tänk Heart, Joan Jett, The Donnas, Heavy Tiger eller något annat band i samma stil och du har en ganska bra bild av hur denna kvartett låter. Knappast banbrytande, men å andra sidan är det väl tveksamt om det var tanken. Det bygger på ett väl beprövat koncept och framför det riktigt bra, det blir liksom aldrig så mycket kliché att det blir löjligt utan det blir mest bara underhållande från inledning till slut. Kanske lite kort, men det lär antagligen lösas i del två som borde följa lite senare.

Jag gillar det här, det kanske inte är fantastiskt eller så men det är en kul musikalisk underhållning. Klämkäcka låtar, schysst produktion, hyfsad sångerska och man kan väl påstå att det är en väldigt schysst produktion, en trevlig liten skiva med sex bra låtar som rekommenderas till alla er som gillar de band som omnämns i denna recension.

Därmed kan vi till sist konstatera att det blir tummen upp för The Dirty Denims och deras nyaste alster.

HHHHHHH

 

Label: Independent
Tre liknande band: Sister Sin/Heavy Tiger/Vixen
Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english