Mystic Prophecy
War Brigade

Tracks
1. Follow The Blind
2. Metal Brigade
3. Burning Out
4. The Crucifix
5. Pray For Hell
6. 10.000 Miles Away
7. Good Day To Die
8. The Devil Is Back
9. War Panzer
10. Fight For One Nation
11. War Of Lies
12. Sex Bomb (Tom Jones Cover) (Digipak Bonus)


Band:
R.D. Liapakis - Vocals
Markus Pohl - Guitars
Laki Ragazas - Guitars
Joey Roxx - Bass Guitar
Tristan Maiwurm - Drums


Discography:
2002: Vengeance
2003: Regressus
2004: Neverending
2006: Savage Souls
2007: Satanic Curses
2009: Fireangel
2011: Ravenlord
2013: Killhammer


Guests:


Info:
Mix by Fredrik Nordström at Studio Fredman
Produced and mastered by R.D. Liapakis & C. Schmid @ Music Factory/Prophecy Studios, Kempten, Germany
Cover artwork by Uwe Jarling

Released 2015-03-18
Reviewed 2016-03-01

Links:
mysticprophecy.net
myspace
youtube

massacre

Efter två års uppehåll har den mystiska profetian vaknat upp igen, det grekisk-/tyska bandet är nu tillbaka med en efterföljare till sin mördarhammare som kanske används någonstans hos denna krigsbrigad – War Brigade heter alltså albumet som är bandets nionde och de senaste skivsläppen har bandet stått för kvalitetsmetall av den högre skolan, inte ofta görs heavy metal så bra som dessa föregångare till detta album. Ravenlord fick till exempel sex poäng av oss, något som inte alltför många album lyckas med. Men nu är det ett nytt album, omslaget förnimmer om det föregående albumets omslag och det ser onekligen spännande ut.

Ni som hört bandet tidigare kommer att känna igen det både på stilen och R.D. Lipakis lite hesa stämma. Det är kraftfull heavy metal med energi och samtidigt melodiösa inslag, snyggt och modernt producerat – fans av heavy metal kommer att känna igen sig även om det har ett ganska modernt och fräscht utförande. Man ska dock inte förvänta sig något nyskapande för det har aldrig varit detta bands kopp te. Men det man inte får i nyskapandeväg får man i produktionskvalité för det är riktigt bra ljudbild och modernt, snyggt, spännande och intressant – dessutom varierat och med mycket energi och lagom opolerat för att kännas lite upproriskt. Knappa femtio minuters speltid på ett dussin låtar om du skaffar digipakversionen som innehåller en rolig cover.

Riktigt bra album tycker jag att det är, underhållande och med bra låtar – det är starkt rekommenderat för dig som gillar tungmetall. Lipakis är en riktigt vass sångare och bandet gör riktigt bra ifrån sig på detta album. Givetvis kan man argumentera att albumet är lite väl likt deras tidigare och i viss mån är det sant, men albumet är ändå så vasst att man inte direkt tänker på det och om man skaffar digipak-versionen av albumet får man ju en kul cover som avslutning och bara den kan vara värd att skaffa albumet för.

Ett kul album helt enkelt, det finns väl inte så mycket mer att säga om den saken. Många bra låtar på albumet också, jag har nog ingen direkt favorit utan de är alla underhållande och kul på sina egna sätt, så om du är en sådan som uppskattar bra heavy metal då bör du ta dig en närmare titt på detta album – och detta band.

HHHHHHH

 

Label: Massacre Records
Tre liknande band:
Helloween/Metallium/Wizard
Betyg: HHHHHHH (5/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english