Deathening
Open Up and Swallow

Tracks
1. Truthfully Deceived
2. Joining Hands With Claws
3. Open Up And Swallow
4. The Earth is Flat
5. Shallow Grain
6. Cash Out in Blood
7. Collusion
8. Mad Gone Blind
9. Hate Spawn
10. Unable to Breathe


Band:
Sverker Widgren – vocals, guitars
Carl Stjärnlöv - bass
Tobias Jansson - guitar
Dan Darforth - guitar
Pär Ivy - drums


Discography:
Debut


Guests:


Info

Released 2011-01-28
Reviewed 2011-02-07


Links:
deathening.se
myspace

Brutalt och hårt och tungt och argt och allt det där är vad vi har att ta ställning till när Deathenings skiva Open Up and Swallow skall avhandlas här på våra recensionssidor. Det första jag kommer att tänka på med denna skiva är att skivtiteln är rätt löjlig faktiskt. Skivomslaget är inte heller något vidare när man tittar på det och bandet har inte heller någon snygg logga så de lär få svårt att sälja musik på att folks intresse väcks av hur skivan ser ut. Nu är dock inte utseendet allt utan det finns ju förstås den musikaliska sidan av saken också.

Den musikaliska saken har jag redan nämnt, hårt, brutalt argt och så vidare i den ordningen. Extrem metall är vad Deathening har att erbjuda oss lyssnare. De har en modern och ren ljudbild men samtidigt hårt och ilsket.

Jag är inte imponerad av vad jag får höra när jag börjar lyssna på denna skiva, den känns trist och seg först och främst men också är låtarna inget vidare och det finns absolut ingenting som håller mig kvar när jag lyssnar och sedan inte heller förstås någonting som lockar mig att välja att lyssna på denna skiva när jag inte lyssnar.

Vidare finns det ingenting minnesvärt att nämna om Open Up and Swallow, den har tio spår varav ett är ett totalt idiotiskt påstående och ett annat nämner precis vad som händer när man lyssnar lite för länge på denna skiva, det är sista spåret om ni inte förstod det.

Nej, jag kan inte säga speciellt mycket positivt om denna skiva, mer än att de tio spåren inte klockar in på alldeles för lång tid för då hade det verkligen varit outhärdligt, så min positiva sidnotering blir att skivan i alla fall inte är monsterlång också.

Men för att knyta ihop säcken på en kort recension, det går inte att säga mycket om denna skiva, den känns seg, trist och mest meningslös för min del.

HHHHHHH

Label - Rakamarow Records/Record Heaven/Triada
Tre liknande band - Diabolical/Black Breath/Grave
Betyg: HHHHHHH
Recensent: Daniel Källmalm