The Soul Exchange
Vow of Seth

Tracks
1. Vow Of Seth
2. Back To The Dark
3. The Deed Is Done
4. Seek the Demon
5. My Mortal Soul


Band:
Daniel John - vocals
Hans von Bell - guitar
Thomas von Bell - guitar
Patrik Ekelöf - bass
Benny White - drums


Discography:
The Soul Exchange (2015)
Bloodbound (2017)


Guests:
Axel Bjärgvide - piano


Info:
Produced, engineered, mixed and mastered by Magnus "Tank" Ljungqvist
Recorded at XTC Production AB, Älvsjö, Sweden

Released 2017-12-08
Reviewed 2018-01-23

Links:
soulexchangeofficial.com
youtube

pride& joy

Själautbytet är tillbaka med ett nytt alster, denna gång en EP med fem spår. Senast det begav sig tyckte jag att de var riktigt bra, klassisk och vass rockmusik som definitivt bör tilltala ett brett spektrum av musikfans. Det är förstås ett smakprov inför ett kommande album detta nya alster handlar om, kanske också ett släpp eftersom deras nya skivbolag kan tänkas vilja presentera sitt senaste band för musikfansen. Och den publiken får en lång EP, hela 33 minuter för att vara exakt – det är längre än vissa album.

Vow of Seth heter denna nya EP och stilistiskt känner vi igen bandet från det senaste album då det handlar om samma stil, klassisk rockmusik som påminner om svunna tider men ändå med modern känsla. Kanske att de kan beskrivas som lite finurliga, även om detta nya alster känns mindre varierat och också lite mer förutsägbart än albumet jag recenserade förra året. Lite lågt tempo tycker jag också att det har, inget som distinkt och direkt hoppar fram när man lyssnar.

Aningen intetsägande blir nog min övergripande känsla efter att ha spelat igenom denna EP ett antal gånger. Jag hade velat ha en mer distinkt hitlåt, något som drar mig till Vow of Seth men det får vi inte här, titelspåret är definitivt bra men inte så bra och albumet de släppte tidigare måste hållas betydligt högre. Kanske får vi åter bättre variation och fantasi, även hitlåtar när ett nytt album ser dagens ljus. Men jag vet egentligen inte om jag kan påstå att denna EP gör speciellt mycket för att lyfta intrycken av The Soul Exchange och deras musik.

Nog är det en helt okej EP, låtarna håller ganska bra klass och det är väldig välgjort. Men det lyfter aldrig riktigt, eller kanske ska jag skriva att det inte riktigt tar fart. Det är lite för långsamt och enformigt för att verkligen glänsa men det är fortfarande en trevlig och bra EP – ni som gillat vad bandet gjort tidigare bör definitivt ta er en närmare titt.

HHHHHHH

 

 

 

 

 

Label: Pride & Joy Music
Tre liknande band: Halestorm/3 Doors Down/Ghost
Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english