Schwarzer Engel
Kult der Krähe

Tracks
1. Krähen an die Macht
2. Viva la Musica
3. Gott ist im Regen
4. Sinnflut
5. Futter für die See
6. Mein glühend Herz
7. Ein kurzer Augenblick
8. Meerflucht
9. Requiem
10. Unheil
11. Wenn mein Herz zerbricht (Digipak Bonus)


Band:
Dave Jason - Vocals, Guitars, Programming
Vincent Hübsch - Guitars
Timo Joos - Guitars
Bert Oeler - Bass
Carlo Schmidt - Drums


Discography:
2010 Apokalypse
2010 Geister und Dämonen EP
2011 Träume einer Nacht
2013 Schwarze Sonne EP
2013 In Brennenden Himmeln
2015 Imperium I - Im Reich der Götter
2016 Götterfunken EP
2016 Imperium II - Titania
2017 Sinnflut EP


Guests:


Info:
Mixed and mastered Jan Vacik at Dreamsound Studios
Cover artwork by Matthias Bäuerle / Season Zero

Released 2018-02-23
Reviewed 2018-02-12

Links:
schwarzerengel.info
youtube

massacre

Fräscht i medvetande har jag fortfarande ”komm sie holen sinnflut, lass sie leiden sinnflut” och så vidare från den oförskämt klämkäcka titeldängan på bandets EP Sinnflut som gör ett alldeles utmärkt jobb att väcka intresse för det nya albumet. Albumet som jag nu lyssnat igenom ett antal gånger och skrivit om, Kråkornas kult kan man översätta titeln till. Och det är ett album som börjar alldeles utmärkt, Krähen an die Macht är ett utmärkt inledande spår på Schwarzer Engels sjätte album.

Låt det nu också skrivas att det jag hittills lyssnat på av Schwarzer Engel bortsett Sinnflut egentligen inte imponerat alltför mycket på mig men visst hade jag en förhoppning då Sinnflut är en grymt bra låt. Och det börjar ju med mörkt gotiskt guld, gotisk metall på tyska har nog aldrig varit bättre än i spår som Krähen an die Macht och Sinnflut. Det är väl inte så att bandet sticker iväg i en jättemärklig riktning jämfört med tidigare, man känner igen den mörka gotiska metallen, sångaren som sjunger på tyska och allt det där. Men nog har de växt musikaliskt, albumet är mer varierat och har ett större djup, bättre balanserat mörker samt vassare produktion än något de släppt tidigare.

Utomordentligt bra, fantastiskt i sina bästa stunder. Det är svårt att släppa de två spåren jag nämnt, de är extremt minnesvärda, riktigt vassa och frågan är om de går att få ur medvetandet. Det är dock inte det enda som är bra med detta album, det är hög klass rakt igenom och det är ett album utan svagheter. Jag skulle vilja påstå att det är ett stort kliv framåt för Schwarzer Engel och deras absolut bästa album – så här på rak arm kan jag inte påminna mig om att gotisk metall på tyska låtit bättre än så här, åtminstone Sinnflut är nog det bästa jag hört när det gäller gotisk metall på tyska.

Tycker du om gotisk metall ska du inte missa detta album, det är minnesvärt och det vore ett misstag att inte kolla upp det för genrefanatikern. Inte minst tack vare det oförskämt klämkäcka spåret Sinnflut som är makalöst bra. Sinnflut och Krähen an die Macht är fantastiskt bra spår som kröner ett riktigt vasst album – ett album som är väl värt att titta närmare på och som undertecknad kan tänkas beställa en vinylutgåva av. Och nu när jag skrivit klart all text återstår bara frågan om jag någonsin kommer att få Sinnflut ur huvudet.

HHHHHHH

 

 

 

Label: Massacre Records
Tre liknande band:
The Vision Bleak/Rammstein/Amon Amarth
Betyg: HHHHHHH (5/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english