Astrosaur
Portals

Label: Pelagic Records
Tre liknande band: Leprous/
Psychonaut/Pelican
Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm
Tracks
1. Opening
2. Black Hole Earth
3. The Deluge
4. Reptile Empire
5. Eternal Return


Band:
Eirik Kråkenes - guitar
Steinar Glas - bass
Jonatan Eikum - drums


Discography:
Fade In // Space Out (2017)
Obscuroscope (2019)


Guests:


Info:

Released 2022-11-18
Reviewed 2023-02-11

Links:
astrosaur.no
youtube
pelagic records


read in english

En portal från vårt knasiga grannland i väst, Norge alltså. Byggt av en snubbe från Leprous som kanske önskade att sludga till det. Snyggt omslag, ganska snygg logga som berättar ganska väl vad det handlar om. Det är tredje albumet och det byggs kring få men långa låtar, 48 minuter fördelat på fem spår.

Det är instrumentalt, sludge, doom, den typen av musik, lite rymdig känsla tycker jag att trion förmdelar. Snyggt producerat, hyggligt varierat. På många sätt är det intressant album men det sticker väl inte ut egentligen. Väl komponerat, välgjort, det finns mycket kvalité hos denna trio, variationen är hygglig och så vidare. Kanske att jag inte är alltför imponerad av de längsta spåren som blir lite utdragna och kanske inte så spännande och äventyrliga som jag skulle vilja höra.

Ett trevligt äventyr som har hyfsat djup och drama, men är kanske inte riktigt så spännande som jag hade hoppats. Det är ett solitt album med bra låtar, men inte det mest fantastiska jag hört. Men det är ganska kul, ganska underhållande att lyssna på och jag har gillat det en del men det är inget album jag kommer att ta med mig vidare, det är väl egentligen ingenting speciellt jag saknar men det är heller ingenting som lyfter riktigt.

Kanske ett kul album för dem som gillar det lite sludgigare musiken, det trycker på många bra knappar. Ett kul album som man kan lyssna på både en och två gånger och det kan definitivt vara värt att titta på.

HHHHHHH