Taxi Caveman
Galactic Slope

Label: Interstellar Smoke Records
Tre liknande band: Lowrider/Hippie Death Cult/Wizard Master

Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm
Tracks
1. ...and the Druids Turn to Sand
2. Death Cards


Band:
Bartosz Nauman - bass, vocals
Bartek Gamracy - drums, vocals
Piotr Rutkowski - guitars, vocals


Discography:
Taxi Caveman (2021)


Guests:


Info:
recorded in Mustache Ministry Studio & HighWave Studio
Mixed and mastered by Mustache Ministry
cover art by Toxinfigure
back and inside art by Neossabath

Released 2022-07-29
Reviewed 2022-08-28

Links:
bandcamp
interstellar smoke recordsread in english

Snyggt omslag, det är något jag snabbt konstaterar när det gäller den polska trion Taxi Caveman, ett band som släppte sitt första album förra året och nu kommer det andra. Det tycks gilla att hålla sina album korta, bara två spår återfinns på Galactic Slope, men speltiden är trots det 29 minuter, ganska precis runt en inbillat kortare gräns för ett album. Jag läser om ett band som inte är ett doom-, sludge- eller stoner band, men ändå är allt sådant. Så frågan är väl vad Taxi Caveman egentligen har att erbjuda.

Det låter ju mycket stoner/fuzz om man lyssnar på gitarr och så vidare. Massiva riff, det är ganska mycket instrumentalt, delar av sången känns lite som något ur sludge, det finns ganska mycket inslag av sludge och doomigare metal. Så något i stil med doom/sludge/fuzz/stoner, eller något i den stilen. Tempot är lågt och det drar nästan åt det mer monotona håller, men släpar sig framåt hela tiden vilket skapar en intressant atmosfär. Inte så värst mycket sång, vilket i sig passar ganska bra för Galactic Slope. Produktionen är bra, jag tycker kanske inte att ljudbilden sticker ut någonting men det är definitivt adekvat för albumet.

Solitt, så tänker jag när jag lyssnar, det är ganska tilldragande, lite sådär hypnotiskt som en del lite långsammare metal/rock kan vara. Det är svårt att inte känns en viss lockelse till Galactic Slope. Samtidigt är det knappast ett album som sticker ut något nämnvärt, så även om jag kan gilla att lyssna på det är det knappast troligt att det är ett album jag kommer att återvända till när jag satt punkt för mina recensionstexter om det. Även om det skulle vara lite lockande med vinylen som släpps i nionde september eftersom omslaget är så flott.

Det är ett album definitivt värt att titta närmare på om du gillar doom, sludge eller stoner, det är ganska tilltalande och jag kan konstatera att polackerna kan ha en spännande musikalisk framtid, träffar de rätt med riktigt vassa låtar till denna snygga karaktär kan de ha ett magiskt album inom sig.

HHHHHHH