State Champs
Kings of the New Age

Label: Pure Noise Records
Tre liknande band: All Time Low/Blink-182/Good Charlotte

Betyg: HHHHHHH (5/7)
Recensent: Daniel Källmalm
Tracks
1. Here To Stay
2. Eventually
3. Everybody But You
4. Outta My Head
5. Fake It
6. Half Empty
7. Just Sound
8. Act Like That
9. Where Were You
10. Sundress
11. Some Minds Don’t Change


Band:
Derek DiScanio - vocals
Ryan Scott Graham - bass
Evan Ambrosio - drums
Tyler Szalkowski - lead guitar


Discography:
The Finer Things (2013)
Around the World and Back (2015)
Living Proof (2018)


Guests:
Ben Barlow
Chrissy Costanza
Mitchell Tenpenny
Four Year Strong


Info:

Released 2022-05-13
Reviewed 2022-06-11

Links:
statechampsny.com
youtube
bandcamp
pure noise records


read in english

Pop-punkarna State Champs är tillbaka med ett nytt album, deras fjärde. Deras förra var bra utan att för den skull sticka ut, nu har några år gått sedan dess och en del omvälvande situationer har ju skett, så hur har de utvecklats? Jag såg att någon jämförde dem med Stand Atlantic som förstås är ett av mina favoritband, så då måste det ju vara bra, eller? Omslaget är ju lite punkigt, skatepunkigt förstås. Men är det något att lyssna på? Är de kungar av den nya tiden?

Klämkäck och poppig rock, lite punkig, lite DIY-känsla sådär. Stilistiskt sticker de väl inte ut speciellt mycket utan kör på ganska bekanta inslag. Känslan är att det är den där klämkäcka känslan som är vad de är ute efter och att de stilistiskt inte direkt aktivt försöker sticka ut. Sångaren är sådär punkigt kaxig som en schysst punkig sångare ska vara. Låtarna är korta och enkla vilket gör albumet omedelbart träffande. Produktionen är modern och snygg, ljudbilden är tilltalande och ingenstans innehåller albumet några större utsvävningar från normen.

De trycker på rätt knappar, låtarna är bra, tilltalande, lagom ösiga, lätta att tycka mycket om. Det är ett vasst album helt enkelt. Det innehåller dessutom flera låtar med stark hit-potential som Act Like That eller inledande Here to Stay, men det finns flera vassa spår på detta album. Jag gillar detta album, kanske inte så mycket att jag vill utse State Champs till kungar av den nya tiden men tillräckligt för att vilja spela albumet vidare även nu när jag skrivit klart om det. Nu kommer de dock knappast ens vara nära det bästa albumet i genren detta år, men vilket album kommer att vara det? Och det gör ju knappast det mindre värt att kika på detta album.

State Champs visar att de är ett riktigt bra band och jag skulle påstå att de i och med Kings of the New Age gjort sitt hittills bästa album. Det är utan tvekan värt att titta närmare på.

HHHHHHH