Sabotør
Skyggekæmper

Label: HQ REC/Pudsige Herrer Musik Aps
Tre liknande band: The Ugly Kings/Boss Keloid/Lowrider

Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm
Tracks
1. Robot
2. Ro På, Danmark!
3. Arbejde Gør Fri
4. King Diamond
5. Oprør!
6. Sabbatår
7. 2040-Planen
8. Edderkoppemor
9. Skyggekæmper


Band:
Jakob R. Kappel - Guitar, Lap Steel & Vocals
Kári Birk Wellsandt - Tripple Fuzz Bass
Mads Brander Fjeldvig - Drums, Backing Vocals


Discography:
Debut


Guests:


Info:
Production & Mix; Mads Brander FjeldvigMastering: Emil Thomsen/ET MASTERING
Artwork: Jakob Kappel

Released 2022-06-10
Reviewed 2022-06-11

Links:
youtube
bandcamp
hq rec


read in english

Dansk sabotör med lite synpunkter på hur vår värld fungerar, och vem bör inte ha synpunkter på den groteska kommersialism ocsh konsumtionshets som råder. De förkunnar att de inte är en jävla robot och fortsätter med att ropa efter uppror och sådant. Det är deras första alster och omslaget är snyggt, låtarna kan man räkna till ni stycken och speltiden är ungefär femtio minuter.

De sjunger på danska, lite ovanligt men också kul. Stoner, fuzz, det svänger ordentligt och sångaren visar upp ett brett register genom låtmaterialet som är ganska varierat utan att direkt falla utanför ramen. Kul tematik generellt. Det skadar ju aldrig att ta en titt på det samhälle vi lever i, och när man lyckas göra det till underhållande musik känns det ju som ett plus. Tung och bra produktion som fungerar allra bäst när det är lite fart på låtarna.

Tummen upp för Skyggekæmper, det är ett kul album, riktigt sköj i sina bästa stunder. När tempot sjunker blir det inte riktigt lika bra, men spår som Robot och Ro På Danmark sätter an en riktigt bra ton i inledningen och det är något som sedan består genom de efterföljande spåren även om jag nog också tycker att de första två spåren är de bästa på albumet.

Jag kan rekommendera att kika närmare på detta album, personligen håller jag det som lite över medel, men det finns ett par utomordentliga spår här som är mer än värda att lyssna på. Så kanske inte genomgående tillräckligt bra för att verkligen glänsa men definitivt bra nog för att man skulle kunna låta det snurra ett par gånger i musikspelaren – kanske till och med inhandla en vinyl eftersom omslaget också är rätt coolt.

HHHHHHH