Winding Road
s/t

Label: AOR Heaven
Tre liknande band: Perfect Plan/Creye/Art Nation

Betyg: HHHHHHH (5/7)
Recensent: Daniel Källmalm
Tracks
01. It’s a Matter Of Survival
02. Summertime
03. Call On Me
04. I Lost You
05. Out Of Control
06. Stranger In The Night
07. Take Me As I Am
08. On My Own Again
09. Shooting Star
10. Gotta Get Close To You
11. Before It All Falls Down
12. We Can Run Away


Band:
Jonas Tyskhagen - Lead Vocals
Magnus Åkerlund - Guitar, Bass, Keyboards, Background Vocals
Jan Hedlund - Drums, additional Keyboards, Background Vocals


Discography:
Debut


Guests:
Fredrik Folkare - guitar solos


Info:
Produced, mixed and mastered by Magnus Åkerlund at Fieldgroove Studios

Released 2021-03-26
Reviewed 2021-05-11

Links:
aorheaven


read in english

Det blir snirkliga vägar nu, svensk melodirock kan man också påstå att det är. Winding Road startades av Magnus och Jan, och efter lite snirkliga vägar hittade de en sångare i Jonas och i slutet av förra året kontrakterades bandet av AOR Heaven för att spela in debutalbumet. Det är ett självbetitlat album med ganska spännande omslag, man kan undra om bandet tar samma snirkliga vägar som den man ser på det snygga omslaget. De flesta AOR-band gör det inte, så vad kan vi då säga om detta?

Gitarrdriven AOR är vad det handlar om, med starka melodier och refränger. Det är ett album utan några direkta överraskningar, men med vass produktion och riktigt bra sångare. Variationen är den förväntade och vi får de låtar vi kan förvänta oss, albumet är lite långt med femtiofem minuters speltid. Eftersom det är välbekant inom genren så är det också lätt att ta till sig, lätt att tycka om skulle man kunna påstå utan att överdriva.

Redan från inledande It’s a Matter of Survival slås man av den goda kvalitén på detta album, nu är visserligen det inledande spåret det bästa på albumet men det är långt från det enda spåret med hit-potential. Det finns mycket hit-potential på detta album, bra låtar genomgående och jag kan inte se några direkta svagheter förutom kanske att speltiden blir lite lång. Sedan finns ju alltid argumentet kring det nytänkande och den kraft som finns i fräscha låtar, men samtidigt visar Winding Road hur bra AOR kan vara när den görs på bästa tänkbara sätt. Problemet blir bara att fräcka idéer gör bra album fantastiska och därför kommer Winding Road aldrig vara något annat än en mindre not i musikhistorien, de riktigt betydelsefulla banden och albumen i denna stil gjordes för flera decennier sedan.

Om du gillar AOR är det definitivt mer än värt att kika närmare på detta album, de bra låtarna och allt det där gör det till ett mycket underhållande album att lyssna på. Du kommer inte att ångra dig om du väljer att införskaffa, eller lyssna på detta album, det trycker på rätt knappar och gör det bra. Själv kan jag dock önska att de faktiskt tagit en lite mer spännande väg för sin musik än den odramatiska de faktiskt valde, det fanns potential för något ganska fantastiskt. Samtidigt ska man väl inte klaga på det utmärkta album vi erbjöds.

HHHHHHH