Wicked Sensation
Outbreak

Label: ROAR! Rock Of Angels Records
Tre liknande band: Accept/Bangalore Choir/Pink Cream69

Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm
Tracks
1. Mission Timewalker (Intro)
2. Starbreaker
3. Child Of Sorrows
4. Light In The Dark (feat. Gus G.)
5. Satisfy Temptation
6. Breaking Away
7. Face Reality
8. Hide Away
9. Jaded Lady
10. Step Into The Light
11. Tomorrow


Band:

David Reece - Vocals
Michael Klein - Guitars
Sang Vong - Guitars
Mitch Zasada - Bass
Alex Hlousek – Drums
Bernd Spitzner - Keyboards


Discography:
Reflected (2001)
Exceptional (2004)
Crystallized (2010)

Adrenaline Rush (2014)


Guests:
Gus G
Eric Ragno


Info:
Produced, recorded, edited & arranged by Michael Klein and Dennis Ward
Mixed and mastered by Dennis Ward
Cover Artwork and booklet design by https://www.designlara.com.br
Booklet photos by Julia Hochmuth

Released 2021-12-17
Reviewed 2021-12-12

Links:
wicked-sensation.com
youtube
roar!


read in english

Det var några år sedan Wicked Sensation släppte ett album, då fick de goda betyg av oss på Hallowed. Nu är de tillbaka igen och man får ett inledande intryck att det ska vara lite sci-fi metal efter ett intro som verkar peka på det. Sedan blir det mer av vad vi hörde på senaste albumet Adrenaline Rush, det är åter David Reece som tar mikrofonen, nu som permanent medlem.

Det är ganska ösig heavy metal som oftast går rakt på, lite dystopisk tematik tycks det. Men musikaliskt är det inget som bryter ny mark eller reser till oväntade destinationer. Jag kan väl tycka att de borde gjort något vidare utifrån introt och kanske testat något lite mer av konceptalbum. Jag kan tänka att tidigare sångaren Robert Soeterboek som jag hört många gånger med Arjen hade varit väldigt bra som sångare här, David Reece är bra men han kan också vara lite tråkig och jag tycker att han låter lite väl ordinär här, mer själ i sången hade definitivt satt mer fart på detta album.

Produktionen är av god kaliber och låtmaterialet välskrivet, det finns egentligen inga större klagomål. Vad jag saknar är lite själ och hjärta, det är så sterilt, ett band som heter Wicket Sensation ska vara något mer än bara klassisk heavy metal med förutsägbara låtar. Dessutom saknar jag en riktigt vass hitlåt, det finns några låtar av fin kvalité som exempelvis första låten Starbreaker och den som gillar heavy metal och klassisk hårdrock får säkert svårt att värja sig från den medryckande karaktären i låtarna som Wicked Sensation har att erbjuda.

Outbreak är ett solitt album med solida låtar, men det är väl knappast ett som sticker ut. Jag har hört bättre album om jag säger så, och det känns som att slutet av detta år mest karaktäriseras av mittbetyg, väldigt många album som är varken det ena eller det andra i slutändan, så också detta. Inget album jag skulle ge bort i julklapp, eller önska mig som julklapp om jag säger så. Men visst, det duger väl att lyssna på en stund, inte alls dåligt.

HHHHHHH