Ropes of Night
Impossible Space

Label: Golden Antenna Records
Tre liknande band: The Chameleons/The Sound/The Cult

Betyg: HHHHHHH (5/7)
Recensent: Daniel Källmalm
Tracks
1. Aonther Closing Door
2. The Whispers
3. Perfect Prison
4. Vanishing
5. The Drowning Lesson
6. What's Done Is Done
7. Lunacy By Which We Kneel
8. Strange Moons
9. If Death Was A Color


Band:
Thomas Schindler - bass, vocals
Martin Stenger - guitar
Ralph Schmidt - guitar, keys
Manuel Schaub - drums


Discography:
Ropes of Night (EP 2020)


Guests:


Info:
Recorded, mixed and mastered by Andy Rosczyk at Goblin Sound Studio
Artwork by Tobias Hahn
Cover and band pictures by Daina Forys

Released 2021-09-03
Reviewed 2021-09-25

Links:
bandcamp

golden antenna


read in english

Impossible Space, det låter ju spännande. Ganska spännande omslag är det också på Ropes of Nights debutalbum, som alltså kallas Impossible Space. De har en EP från förra året i bagaget, en EP med bara två spår. Jag läser att inspirationen kommer från åttiotalet bland annat, jag läser att en medlem i Fotocrime tycker att de känns spännande – Fotocrime är bra så det kanske är en indikation? Jag slänger skivan i bilstereon och lyssnar mest när jag förflyttar mig på detta fantastiskt miljöskadliga vis, och konstaterar att det var ju intressant.

Det handlar om post-punk som byggs ganska mycket på välbekanta inslag, nästan lite goth-känsla tycker jag. Sådär lagom mörkt, omslaget illustrerar ganska väl vad som bjuds. En snyggt och modernt producerat historia, där sången är riktigt bra och låtarna känns väl genomtänkta och även albumet som helhet känns väl uttänkt. Det är inte så våldsamt långt, kanske inte supervarierat men tillräckligt för att man ska hållas intresserad hela vägen från start till mål.

Another Closing Door som inleder allt sätter an en ton som drar in mig som lyssnare och sedan är jag ganska fångad ända till avslutningen. Alla spår håller god klass och jag tycker inte att något av dem känns svagare än något annat, det är bra hela vägen. Om jag ska välja ut favoriter blir det tidigare nämnda inledningen Another Closing Door som jag nog tycker är vassast på albumet, men den avslutande duon är också väl värd att omnämnas som vassare spår. Det är ett tilltalande album.

Tummen upp för Ropes of Night och deras debutalbum, de träffar väldigt rätt och den som gillar genren och de upplistade liknande banden kommer säkerligen att finna detta album mycket tilltalande. Det är ett fint och ett trevligt album på alla sätt och jag tycker definitivt att du ska ta dig en lite närmare titt på det, speciellt du som gillar post-punk. En glad överraskning såhär i det dystra höstmörkret, och det tackar man väl inte nej till.

HHHHHHH