Ivy Gold
Six Dusty Winds

Label: Golden Ivy Records
Tre liknande band: Jennifer Rush/Rock Candy Funk Party/Joe Bonamassa

Betyg: HHHHHHH (3/7)
Recensent: Daniel Källmalm
Tracks
01. Face of Deceit
02. This Is My Time
03. Retribution
04. Believe
05. Six Dusty Winds
06. Suspicion
07. Shine On
08. We Are One
09. Without You
10. Born Again


Band:
Manou - vocals
Tal Bergman - drums
Sebastian Eder - guitar
Kevin Moore - bass
Anders Olinder - keyboards


Discography:
Debut


Guests:


Info:
Songs composed & produced by Sebastian Eder
Lyrics by Manou
Drums recorded at Tal Bergman Studios, Los Angeles, USA
Keyboards recorded by Alex Pettman at Debut Audio Mastering Studio, UK
Guitar, Bass & vocals recorded at Sold Our Studio, Munich, Germany
Mixed & mastered by Yossi Shakked & Tal Bergman, Los Angeles, USA

Released 2021-03-12
Reviewed 2021-03-08

Links:
ivygold.net
youtube


read in english

Modern bluesrock är vad det handlar om när vi tar oss an Ivy Gold och deras första album Six Dusty Winds. Det är ett album de släpper på eget bolag eftersom de vill få behålla sin kreativa frihet och så vidare, det påstås att de inte var utan flera anbud från diverse skivbolag. Att göra sin egen grej kan ju vara bra, men kanske ibland att man glömmer bort vissa aspekter, omslaget känns exempelvis inte speciellt smickrande och egentligen tycker jag väl att man kan säga samma sak om innehållet innanför nämnda omslag.

Det handlar som sagt om modern bluesig rockmusik med kvinnlig sång och det låter ungefär som man föreställer sig utifrån den beskrivningen. Det blir inga överraskningar, jag tycker väl inte heller att sångerskan Manou imponerar utan snarare tvärtom. Ingenting sticker väl egentligen ut med när det gäller vad vi får höra här utan det känns som ganska genretypiskt och ganska fantasilöst, och kanske även lite väl långt sett till speltid.

Är väl inte dåligt, men det känns väldigt anonymt och kanske framförallt fantasifattigt. Nog hade det väl varit roligt om det faktiskt stämt något av det som stod om kreativitet i pressmaterialet. Men givetvis behöver det inte vara kreativt för att vara bra, men det bör åtminstone finnas några riktigt bra låtar för att nå den nivån. Jag kan inte påstå att det känns speciellt imponerande.

Kanske för den som gillar genren, men ingenting som gör något större avtryck och framförallt imponerar det inte. Jag tycker väl inte att man behöver bry sig nämnvärt om detta album, det finns betydligt bättre alternativ oavsett om man gillar bluesrock eller ej.

HHHHHHH