Bastette
Exposed

Label: RPM Records
Tre liknande band: The Pretty Reckless/Evanesence/Halestorm

Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm
Tracks
1. Stand Back
2. Talk About It
3. Sick & Twisted
4. Rollercoaster
5. Poison


Band:

Caroline Kenyon - Vocals
Sam Newiss - Lead Guitar
Eoin Kelly - Rhythm Guitar
Paddy Duffy - Bass
Rob Hirst - Drums


Discography:
Bastette (EP 2019)


Guests:


Info:
Recorded at the Lounge Recording Studio in Wigan with producer Gareth Nuttall

Released 2021-09-17
Reviewed 2021-12-12

Links:
bastette.co.uk
youtube
rpm


read in english

Exposed heter andra EPn från brittiska bandet Bastette, ett kvinnofrontat band med en sångerska som verkar vara lite av en karaktär men också huvudsaklig låtskrivare i bandet. Jag kan väl dock inte säga att omslaget är av en speciellt tilldragande karaktär, bilden i sig är ganska trist och vad är det för kladd hon fått på ryggen och armarna? Det lockar inte mitt intresse vilket kan vara anledningen till att jag inte spelat denna trots att den funnits i spellistan under väldigt lång tid nu. Men skam den som ger sig, jag har spelat mig genom denna EP ett antal gånger nu och kommit fram till vissa slutsatser.

Jag läser lite här och där om fräscht och personligt, sådana saker som borde göra att ett band sticker ut. Men när jag lyssnar hittar jag nog inte det, andra kvinnofrontade artister har ju gjort precis samma sak tidigare. Så vad skiljer Bastette från dessa? Bättre sångare? Knappast. Kanske är de bättre på scen, jag läser en del vittnesmål som pekar åt det hållet, de fem spåren på EPn känns dock som att de skulle kunna ha gjorts av ett väldigt stort urval av kvinnofrontade rockband. Jag hör faktiskt väldigt lite som särskiljer Bastette från andra liknande artister.

Det är fem bra spår där kanske näst sista spåret Rollercoaster sticker ut mest, men inget av spåren sticker egentligen ut nämnvärt. Sångerskan fungerar men ger väl inte direkt något extra till låtmaterialet, låtmaterialet som för övrigt kanske inte kan beskrivas som det mest unika man hört, om ni inte redan förstått det. Så varför ska man intressera sig för Bastette och deras musik?

Det är en bra fråga som jag inte har något riktigt bra svar på, det är inte dåligt på något sätt snarare tvärtom. Problemet är bara att så många band redan gjort detta förr, och flera av dem har gjort det bättre. Men visst kan man ge Exposed en chans, det är en EP som fungerar och låter bra men man ska nog inte förvänta sig något extraordinärt.

HHHHHHH