Tina Schüssler
Verwirrte Welt

Label: Pride & Joy Music
Tre liknande band: Bonfire/Gotthard/Unherz

Betyg: HHHHHHH (3/7)
Recensent: Daniel Källmalm
Tracks
01. Intro
02. Geh
03. Lass mich allein
04. Wo gehst du hin
05. Hardcore
06. Adrenalin
07. Verwirrte Welt
08. Ich spring
09. Unser letztes Mal
10. Schreit
11. Keiner und Nichts
12. Gedanken springen
13. Soundtrack zum Bier hol’n


Band:
Tina Schüssler - vocals
Aaron Hoffmann - guitar
Harald Zeidler - guitar
Mustafa Güler - bass
Andrea Eppli - drums


Discography:
Debut


Guests:


Info:

Released 2020-09-11
Reviewed 2020-12-16

Links:
tina-schuessler.de
youtube
pride & joy


read in english

Tina Schüssler är en imponerande CV på många sätt, hon har varit mästare inom kickboxning, kommit tillbaka från en stroke och återigen nått framgångar inom kampsport. En vad det verkar väldigt stark dam som synts även på film och nu ger sig på att skapa ett album, kanske är det främst för den tyska marknaden då låtarna är på tyska. Inte heller tycker jag att omslaget känns speciellt tilltalande, inget album jag skulle intressera mig för om man ser till den biten.

Det här väl ganska klassisk hårdrock, inga större överraskningar egentligen. Tina har en ganska hes, och kanske inte speciellt feminin, stämma som inte direkt tilltalar. Det tyska språket är en kul omväxling, det är inte det vanligaste att vi får sådana album även om det förekommer, alltid kul när språket är något annat än engelska egentligen. Albumet i sig är väl ganska typiskt för kommersiell rock i form av låtval och sådär, speltiden är kanske lite väl tilltagen och variation kanske lite snål även om albumet tänder till ibland.

Detta album känns lite generiskt tycker jag, enkelt, direkt och så vidare, inte det minsta förvirrat eller skruvat. Det är enkla låtar och faktiskt ganska fantasilösa låtar, även det bästa är ganska generiskt. Jag kan sakna originalitet och fantasi, jag kan också sakna en sångare som säljer låtarna ordentligt, jag kan sakna fräscha idéer, det känns som ett album i mängden bara. Det måste ju vara lite driv i Tina men det känns inte som att det är det i låtarna, man blir nästan lite nedslagen av att lyssna på detta album då det aldrig riktigt når fram.

Ett hyfsat album, men kanske borde hon försökt komma med något eget och inte bara skriva lite typiska låtar och sedan sätta dem på skiva. Men visst finns det en del schyssta inslag, Adrenaline är en låt som känns halvt minnesvärd och det är väl någon ytterligare. Dock tycker jag att helheten känns ganska trött och fantasilös, ungefär som samtiden och dagens människor, allt är trista efterapningar och personligheter och idéer tycks inte längre finnas. Verwirrte Welt duger väl kanske att lyssna på en stund men det finns betydligt roligare alternativ.

HHHHHHH