Room Experience
Another Time and Place

Label: Art Of Melody Music/Burning Minds Music Group
Tre liknande band: Alchemy/Firmo/Night Ranger

Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm
Tracks
01. Hear Another Song
02. Wild Heart
03. Disappointed
04. Strangers In The Night
05. The Distance
06. Shout
07. Another Time And Place
08. The Miles That Make A Road
09. The Night Goes On
10. A Thousand Lies
11. Your Voice Inside
12. The Distance (Lead Vocals: Gianluca Firmo - European Bonus Track)


Band:
David Readman - Lead & Backing Vocals
Gianluca Firmo Keyboards & Backing Vocals
Davide "Dave Rox" Barbieri - Keyboards & Backing Vocals
Steve De Biasi - Guitars
Simon Dredo - Bass
Pierpaolo "Zorro" Monti - Drums & Percussion


Discography:
Room Experience (2015)


Guests:
Alessandro Del Vecchio - Hammond
Sven Larsson - Guitar
Iván Gonzalez - Guitar
Stefano Zeni - Guitar
Matteo Serra - Guitar
Lorenzo Foddai - Guitar
Marcello Spera - Backing Vocals


Info:
Produced by Davide “Dave Rox” Barbieri & Pierpaolo “Zorro” Monti
Mixed & mastered by Alessandro Del Vecchio
Graphics & design by Aeglos Art
Band photos by Flarescape

Released 2020-05-22
Reviewed 2020-06-30

Links:
roomexperienceofficial.com
burning minds group


read in english

Rumserfarenhet, så kan man ju också namnge ett band. Betyder det att de har erfarenhet av rum? Eller att de bor ofta på hotell? Eller var det bara något som tycktes som ett bra namn utan innebörd? Det kanske bara vill indikera att det är folk med erfarenhet från rummen dör musik skapas? Vad det än är så står Gianluca Firmo bakom, honom skrev jag positivt om för inte så länge sedan. Nu har han David Readman på sången och många prominenta gäster för ett album som kallas Another Time and Place och kanske är det för just lyssnaren som önskar vara i en annan tid och en annan plats, i det förflutna.

Det handlar om AOR, mer än så behöver jag knappast beskriva, jag tror de flesta av er enkelt kan skapa en bild som säger klämkäcka refränger, Del Vecchio-ljudbild, starka melodier och så vidare. Knappast något nytänkande eller överraskande, det enda är väl att Readman har lite mer riv i stämman än de flesta AOR-sångare men det är han inte direkt ensam om. Variationen är som den brukar vara på ett AOR-album och kanske att jag vill kalla det lite i lägsta laget då andra halvan av albumet tenderar till att smälta samman lite i en enda massa.

Klassisk och bra AOR, finns egentligen inte mycket att anmärka på, förutom att det väl är lika kreativt som luft eller något annat man inte förknippar med kreativitet. Det låter väldigt bekant, det låter inte speciellt nytt eller fräscht. Det är definitivt medryckande och det finns riktigt vassa låtar som inledande Hear Another Song. Men det är samtidigt lite så det känns: hör en till låt, inte grips av ett nytt musikaliskt mästerverk. Kanske är det signifikativt för hela grejen att mitt favoritspår kallas Disappointed, det är en snygg och ösig låt som rycker med och Readman gör sin bästa sånginsats på albumet. Ett album som överlag kanske inte imponerar.

Samtidigt blir man inte besviken och gillar du AOR är nog sannolikheten hög att du också gillar detta album. Firmo och hans kollegor har satt samman ett trevligt album med bra låtar, kanske att det är lite för oförargligt och inte tillräckligt vågat för att verkligen sticka ut.

HHHHHHH