Frank Vestry
My Collection

Label: Lions Pride Music
Tre liknande bands: Last Temptation/Laneslide/Devias

Betyg: HHHHHHH (5/7)
Recensent: Daniel Källmalm
Tracks
1. Without You
2. Understand
3. Break It
4. Gone
5. Dancing Girls
6. Without Love
7. When You Grow Up
8. Starcrossed
9. Desperate
10. One More Night
11. In Your Arms Again
12. Last Night


Band:
Frank Vestry - vocals


Discography:
Different Sides (2004)


Musicians:
Rob Marcello
Bruno Ravel
Jon Levin
Greg Smith
Charlie Ambrosia
Arnie Miot
Steve Hervatic
Allan Gabay
Steve Murphy
BJ Zampa
Rob DeMartino
Bruno Kraler
Alessandro Del Vecchio
Dominik Hulshort
John Billings
Lino Gonzalez
Erik Martensson
Michael Bormann
Mike Pont
Ross “The Boss” Friedman
Rich Fazio
Ronnie Giordano
Larry Sacchetillo
Jack Starr
John Rodriguez
Tony Galtieri


Info:
Tracks 3, 5, 7, 8, 9,& 11 Remastered by Chris Siloma at C.S.M. Studios in 2019

Released 2020-03-30
Reviewed 2020-03-10

Links:
lions pride music


read in english

2013 skrev jag om Laneslides Flying High som fick positivt betyg och det var framförallt på grund av Frank Vestry som måste vara en av de vassaste sångarna i AOR-genren. Nu har Vestry samlat sina vassaste alster från en karriär som spänner över några decennier, varav några av låtarna från nämnda Laneslide-album. Vi erbjuds ett dussin låtar och en sansad speltid så det har gjorts ett ordentligt urval, vilket alltid är positivt då alldeles för många band inte har den förmågan att välja och jag anser dessutom att det är visare att välja färre och fel än fler och rätt.

AOR eller melodirock är vad det handlar om här, inga konstigheter eller direkta överraskningar. Ett hyggligt varierat urval med vass produktion, det har remastrats väl så att låtarna snyggt fogas samma till ett väl sammanhängande album trots att det är från flera olika band/projekt med mängder av musiker involverade i originalen. Kanske att Vestry har rätt i sitt påstående om att det är hans bästa alster som citeras i pressmaterialet, det lär åtminstone inte skrämma bort dem som uppskattar genren.

Det är ett vasst album, Vestrys val är bra val kan man väl konstatera efter att man lyssnat genom detta fina album. Jag skulle vilja påstå att det är nästan uteslutande låtar med hit-potential på detta album, dock saknar jag kanske Self Control som jag uppskattade på Laneslides album men Dancing Girls som också var på samma album passar bra som favorit på detta mycket fina album som jag helt klart rekommenderar till alla er som uppskattar gammal hederlig AOR.

Det är ett kul album som jag rekommendera att ni kikar närmare på, det lär gå hem hos alla som uppskattar stark melodiös rockmusik. Så, varför inte kolla upp vad den gode Frank har att erbjuda?

HHHHHHH