Fooks Nihl
s/t

Label: Sliptrick records
Tre liknande band: Crosby, Stills & Nash/Neil Young/The Byrds

Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm
Tracks
1. Insight Of Love
2. What's Left
3. Tales
4. Lady From A Small Town
5. Surface Of Things
6. Homeless
7. Down From Where She Comes
8. Misery
9. The Seer
10. Long Days


Band:
Max Ramdohr
Maximilian Schneider
Florentin Wex


Discography:
Debut


Guests:
Jörg Christiani - slide guitar on tr. 8 & 10
Glenn Brigman - sitar on tr. 2


Info:
Recorded by Christoph Müller at Lotte Linderberg Studios, FFM/Germany
Mixed & mastered by Glenn Brigmann, LA/California
All songs written, arranged and produced by Fooks Nihil Lyrics on “Insight of Love“, “Homeless“ and “Surface of Things“ by Sarah Pia Marie Surkamp
Lyrics on “The Seer“ and „Tales“ by Florian Schmitt
Artwork by Joyce Abrahams

Released 2020-09-18
Reviewed 2020-10-24

Links:
fooksnihil.com
bandcamp

unique records


read in english

Ett band som tar sin inspiration från förr, som sägs vara inspirerade av band från det förflutna. Jag har lyssnat på deras självbetitlade debutalbum som har fått ett hyfsat skivomslag, som kanske för tankarna till sextiotalet eller något däråt. Det tyska bandet sägs ha kommit från ingenstans, vilket man kanske kan påstå om de flesta banden som inte gjort något tidigare.

Det är 60-talsrock eller folkrock det handlar om, déjà vu-rock kanske till och med. Det låter retro men med fräschare produktion, allt känns väldigt välbekant som att vi hört det förr, eller kanske inte vi men våra föräldrar eller far- eller morföräldrar om vi tillhör en yngre generation – poängen är att det har hörts förr och gjorts förr och att bandet inte direkt skapar något nyskapande. Speltiden är sansat och produktionen bra, sångaren är hyfsad, det är ett album som känns relativt lätt att tycka om.

Det är ett bra album, sköna låtar och så vidare, ett ganska tilltalande album skulle jag nog vilja påstå att det är. Det kan säkert tilltala många musik-fans, speciellt dem som uppskattar musik av retroslaget. Jag tycker att alla spår är bra och att inledande Insight of Love och fjärde spåret Lady From a Small Town är väldigt bra, riktigt minnesvärda kanske. Men albumet i sig är inte speciellt minnesvärt, det blir lite för mycket sådant vi hört förr och det är inget som får mig att se det som något annat än ett ganska typiskt retro-rockalbum.

Ett ganska kul album att lyssna på, med trevliga låtar och klassisk retromusik. Ett band som drömmer sig tillbaka till sextiotalet, det är ett underhållande album som kan vara värt att kika närmare på för den som uppskattar rock av det gammeldags slaget.

HHHHHHH