Fallen Arise
Enigma

Label: ROAR! Rock of Angels Records
Tre liknande bands: Nightwish/Epica/Ravenword

Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm
Tracks
1. In Adentu Deorum
2. Enigma
3. Reborn
4. Forsaken
5. Embers
6. Without DIsguise
7. Released
8. Forever Winte
9. Horizon
10. The Storm Inside


Band:
Fiona Creaby - vocals
Vlassis K. - vocals
Giacomo Paradiso - guitar
Gus Dibelas - keys
Paul Kull Culley - bass
Marios K. - drums


Discography:
Ethereal (2013)
Adeline (2015)


Guests:


Info:
Recorded at Soundflakes Studios in Athens with Engineer John Mcris and at the Rock Factory Studios in Siena, Italy with engineers Nikos Zannis and Davide Fatemi
Mixed at Hell’s Kitchen studios by John Mcris
Mastered at Fascination Street studios by Tony Lindgren
Artwork by Paul Culley
Layout by Miron Theodoridis

Released 2020-04-10
Reviewed 2020-04-14

Links:
fallenariseofficial.com

youtube
roar


read in english

Enigma är tredje albumet för bandet Fallen Arise, och kanske är det ett gåtfullt album med ganska tråkigt omslag. Vi får tio spår på detta nya album och det är ett kvinnofrontat sådant men också med lite vrålad sång och sådär, lite melodiös, symfoniskt kanske. Det är väl ganska mycket enligt formatet för kvinnofrontad metal, de kommer väl egentligen inte med något nytt eller spännande från en kreativ synvinkel.

Ljudbilden är snygg, produktionen är modern och hyggligt fräsch men det är knappast något som sticker ut, eller imponerar. Men det är lätt att tycka om, lätt att ta till sig, det är inte otänkbart att man blir ganska imponerad till och med, jag gillar titelspåret och tycker att albumet inleds tillräckligt positivt för att fundera i väldigt positiva ordalag. Sedan är jag inte lika säker på att det fortsätter så bra, det är inte speciellt minnesvärt och förutom inledningen fastnar jag inte för speciellt mycket på detta album.

Det är nog inte tillräckligt varierat och har inte nog med djup för att gripa tag i och hålla kvar lyssnaren. Men visst, som köpare lär du nog inte blir alltför besviken om du skulle lägga dina surt förvärvade pengar på detta album, det är trots allt ganska underhållande och bra producerat. Bandet är skickliga hantverkare helt enkelt, jag skulle dock önska att de var lite mer kreativt våghalsiga eller bara större konstnärer, men man kan väl kanske inte få allt.

Ett helt okej album, kanske till och med ett bra sådant men jag skulle väl inte vilja påstå att det är direkt fantastiskt. Om man gillat bandets tidigare album eller uppskattar den kvinnofrontade melodiösa metallen kan det nog vara en idé att ta sig en titt på detta, men ni kanske inte ska förvänta er stordåd.

HHHHHHH