Demonhead
Black Devil Lies

Label: Fastball Music
Tre liknande band: Turbonegro/Horizons Edge/Envenomed

Betyg: HHHHHHH (3/7)
Recensent: Daniel Källmalm
Tracks
1. Against the Grain
2. Betrayal Avenged
3. The Ritual
4. Children of the Night
5. Blood Debt
6. Black Devil Lies
7. Eyes of the Insane
8. Zombocalypse
9. Double Cross the Dead
10. Face Your Demons
11. Behind the Mirror
12. No More
13. Dopetown (live)


Band:
Dave Lowes - guitars, vocals
Rüe Power - guitars
Azz Mammoth - Bass, Vocals (backing)
Dean Lewer - Drums


Discography:
Bring On The Doom (2015)


Guests:
Daniel Mackie - Vocals (choirs)
Ashar Lowe - Vocals (choirs)
Chris Themelco - Vocals (choirs)
Tim Surtees - Vocals (choirs)


Info:
Produced by Chris Themelco & Demonhead
Mixed by Chris Themelco
Mastered by Thomas "PLEC" Johansson
Dopetown mixed and mastered by Chris Themelco
Cover art by Tristan Tait Illustration

Released 2020-04-03
Reviewed 2020-03-16

Links:
demonhead.com.au

bandcamp
fastball music


read in english

Demonhuvud säger att svart djävul ljuger nu när deras senaste album når ut på de europeiska marknaderna, det kommer med ett bonusspår och är deras andra album efter Bring on the Doom som kom 2015. Detta album har släppts tidigare och kommer nu genom Fastball Music och innehåller alltså lite bonus, ett livespår för oss på den europeiska marknaden. Omslaget är väl sådär, inte fantastiskt men inte speciellt uselt heller – men vad ska vi då säga om musiken.

Riff-drivna element av thrash, och traditionell metal med inslag av stoner, groove och dödspunk i Turbonegro-stil. Ungefärligt översatt från bandets hemsida – och det är väl en beskrivning så god som någon, kanske kan man dock addera lite stolpigt och stelt, kanske lite sterilt. Produktion är okej, inget fantastiskt eller överväldigande och detsamma gäller väl rösten. Inte överdrivet mycket variation heller egentligen, fördelen är väl att speltiden känns sansad och så vidare. Man kan väl kort och gott konstatera att det är ett album som inte erbjuder något direkt nydanande inom musikvärlden.

Det är väl hyfsat, inte dåligt på något sätt men jag vill inte heller sjunga hyllningssånger till Demonhead och deras senaste album. Det känns en aning fantasifattigt och man kan väl knappast påstå att Black Devil Lies bjuder på något nytt eller något som får en att höja på ögonbrynen – det hade varit spännande med något mer dramatiskt eller dynamiskt och framförallt något med lite personlighet.

Visst kan man väl lyssna på albumet men jag har svårt att se att det är ett album man imponeras alltför mycket av. Kanske värt att kika på om man gillar de liknande banden i recensionens topp, men samtidigt kanske ingen större förlust om man missar det.

HHHHHHH