Total Stranger
s/t

Tracks
1. Paradise
2. Bed Of Lies
3. Shy Away
4. Can't Stop
5. Yesterday
6. Guardian
7. Can't Win For Losin'
8. Nothin's Missin'
9. The Mask
10. Big Dream
11. Shoulder To Cry On
12. Signs (Bonus Track)


Band:
Al Langlade - lead vocals, guitar and keys
Andre Pelletier - lead guitar and backing vocals
Rolly Saulnier - bass guitar and backing vocals
Peter Martin - drums and percussion
Jamie Flynn - keys, guitar and backing vocals


Discography:
Total Stranger (1997)
Obsession ‎(2002)


Guests:
Matthew Gerrard played and wrote the keyboard part bass line on Shoulder to Cry on
Additional backing vocals on Shoulder to Cry on by Steve McPhail, Ron Fathers, Howie Turner, Matt Castelli and Jeff Lahde
Sean Brush - mandolin on yesterday


Info:
Paradise, Can't Stop, Nothin's Missin' and Shy Away were recorded, engineered and mixed by Matthew Gerrard in his home studio called "the lab" in Toronto.
Bed of lies, The mask, Big Dream and Shoulder to Cry On were recorded at ”Audio Tech" and ”T.R.W” and ”Wesley Sound Studios" in Toronto.
Engineers: Steve Major, Matthew Gerrard, Brad Rodger
Yesterday, Guardian and Can't Win for Losin' recorded at "mainway recording studio" in Burlington Ont.
Engineers: Steve Negus, Atila Turri and Sean McKim
These songs were mixed and mastered by John Punter

Released 2019-04-29
Reviewed 2019-08-15

Links:
lions pride music

Här kommer en gammal, den släpptes för ett tag sedan i dubbel bemärkelse. 1999 släpptes den i original och Lions Pride Music släppte en återutgåva i slutet av april och den har jag lyssnat på, ett antal gånger nu. Men innan jag ger mig på vad vi får höra kan jag konstatera att det nya omslaget de gjort till återutgåvan är flott och sådär men man kan ju fundera på om det är värt att ge ut ett obskyrt album från 1999 såhär tjugo år senare.

Musikaliskt är det AOR, melodiös rock. Det var väl inte nyskapande då och än mindre nyskapande nu. Inte fräscht då och inte heller nu, men remastringen gör att det ändå känns hyfsat modernt och jag kan inte påstå att jag upplevde det som att jag lyssnade på ett gammalt album när jag inte visste om att jag gjorde det. Hyfsad sånginsats och hyfsat klämkäckt, ett album som trycker på de vanliga knapparna och borde gå väl hem hos genrens fanatiker. Hyfsad variation och sansad speltid bjuds vi också på, däremot bjuds vi inte på några överrakningar men det kanske inte är att vänta när det handlar om AOR-genren.

Bra album, låtarna är medryckande och bra. Det går definitivt att låta albumet spinna ett par gånger innan man börjar tröttna på det. Problemet är väl att det är ett album som inte sticker ut, som inte utmärker sig bland alla andra album i samma genre. Samtidigt är det ett album som man inte direkt kan ogilla så det är åtminstone underhållande att lyssna på, men jag saknar en riktigt vass låt, eller kanske fler riktigt vassa låtar.

Gillar du AOR? Då kan jag tänka mig att du uppskattar detta album och då borde du kika närmare på det. Det är ett ganska kul album även om det saknar det där lilla extra och aldrig riktigt lyfter.

HHHHHHH

 

 

 

 

Label: Lions Pride Music
Tre liknande band: L.A. Guns/Def Leppard/Europe

Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english