The Pilgrim
Walking into the Forest

Tracks
01. Peace Of Mind
02. The Time You Wait
03. Sailor
04. Dragonfly
05. Sunset In The Desert
06. Brainstorm
07. Pendulum
08. When I Call Your Name
09. Secrets
10. Suite #2


Band:
Filippo Ragazzoni - Drums, Spiritual Pots
Gabriele Fiori - Guitars, Vocals, Keyboards, Synths, Bass


Discography:
Debut


Guests:


Info:
Recorded at Nero Studio, Rome
Mixed at JD Studio by Pino Santamaria
Artwork by Marteen Donders

Released 2019-04-26
Reviewed 2019-06-25

Links:
heavy psych sounds

Det var ju ett flott skivomslag, det som pryder Pilgrimens första album Går in i skogen. Kanske ett lämpligt album för den som tänkt sig att promenera in i en skog någonstans, häromkring där jag befinner mig bör man dock undvika myggen som är väldigt många. Bakom Pilgrimen står skivbolagets ägare Fiori med Ragazzoni som trumslagare medan Fiori sköter det övriga, inklusive sången. Vi får tio spår på detta album som Fiori själv beskriver sig vara nöjd med och det är ett album som varit en idé hos honom under lång tid, inspelad på 70-talsutrustning och så vidare.

Ett album som lever i det förgångna, det är musik väldigt inspirerat av svunna tider som 60-talet eller 70-talets rockmusik. Tempot är ganska lågt och det är ganska mycket med akustiska gitarrer och sådär. Det är knappast världsunikt eller fantasifullt, det är ett album som trycker på bekanta knappar och den som lyssnade på exempelvis de liknande banden eller andra populära band från den eran kommer tycka att det känns välbekant. Tempot är lågt och det är inte speciellt varierat, det finns lite psykedeliska inslag och så vidare men det händer egentligen inte speciellt varierat och albumet känns aningen långt.

Lite mer dynamik och djup hade definitivt inte skadat detta album, det känns segt och sömnigt när jag lyssnar och jag känner mig inte speciellt imponerad. Jag hade gärna sett ett album med tempo, fantasifulla låtar och bra idéer men det är inte mycket sådant på detta album och inga av låtarna fångar direkt mitt intresse. Det känns som ett ganska jämntjockt album som är mer av ett sömnpiller än något uppiggande och tilltalande.

Kanske för den med sömnproblem, det är inte jätteenkelt att hålla sig vaken när man lyssnar sig igenom Walking Into the Forest. Jag vill förstås inte vara elak men det här känns som ett daterat och mediokert album mest riktat till dem som drömskt blickar bakåt i tiden mot svunna storhetstider som aldrig existerat. Ni som gillar 60- och 70-talets mjukisrock kommer nog att uppskatta detta album också. Men jag har väldigt svårt att se att det är ett album som kommer att göra något större intryck och jag skulle bli förvånad om de säljer slut på alla fysiska exemplar av albumet. Inte alltför imponerande, vilket förstås är synd att skriva om skivbolagsbossens album men som kritiker finns det inget annat att välja på.

HHHHHHH

 

 

 

 

Label: Heavy Psych Sounds
Tre liknande band: Crosby/Stills & Nash/Steppenwolf

Betyg: HHHHHHH (3/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english