The Necrosexual
The Gory Hole Overture In F#

Tracks
1. Necromutants March Through Hell
2. The Gory Hole Overture In F#
3. The Lair Where No Light Enters
4. In Ancient Daze (Black Widow)
5. Orgy On Your Burial


Band:
The Necrosexual - bass, guitar, vocals, arrangement
Anthony VIGO Gabriele - lead guitar
Michael Lee Churry - drums on tracks 1-4
Ryan Dred Rot - drums on "Orgy On Your Burial"


Discography:
GRIM 1 (2018)


Guests:


Info:
Tracks 1- 4 were recorded live in the studio at Panther Pro Audio, with minimal overdubs, to capture the band's chaotic cohesion in concert.
The closing track "Orgy On Your Burial" was recorded separately in the dank basement of Red Water Recording,
Artwork by Josh Perrin

Released 2019-05-17
Reviewed 2019-05-12

Links:
bandcamp
youtube

Ett band som kallar sig The Necrosexual, det måste ju bara vara upplagt för succé. Eller? De härstammar från amerikanska Philadelphia och sångarsnubben som kallar sig The Necrosexual verkar vara motorn i denna konstellation som spelat in fyra av låtarna live i en studio och den femte låten på denna nya EP har spelats in i en källare med en annan trummis. Och när vi ändå är inne på succé, vilket fantastiskt skivomslag- åtminstone färgglatt. Men frågan är förstås nu om den är en så bra EP som man kan tänka sig.

Det handlar om extremmetallisk musik, mycket thrash-influenser med grötig sång som varvas med en del skrikande i falsett osv. Ganska enkelt uppbyggt egentligen och med en produktion som känns aningen daterad. Eller egentligen ganska rejält daterad. Sånginsatsen är väl sådär, variationen okej speltiden är kort förstås eftersom det handlar om en EP. Det känns väl inte direkt nyskapande då detta har gjorts ganska ofta förr och det tematiska känns väl egentligen mer tramsigt än underhållande.

Ganska tråkig EP egentligen, låtarna sticker väl inte direkt ut som fantastiska och helheten känns nästan påfrestande snarare än tilltalande. Kanske för den som gillar liknande musik men jag har svårt att se att ens dem ska bli alltför imponerade av något som detta. Man kan väl snällt säga att det finns betydligt bättre musik att välja på, men visst kommer det säkert att finnas en och annan som uppskattar detta. Namnet kommer säkert att väcka visst uppseende i vissa kretsar, men musikaliskt erbjuder det inget direkt uppseendeväckande.

Jag tycker nog att man kan klara sig alldeles utmärkt utan att höra detta album, det känns inte som att man går miste om något större om man skulle undvika det. Det är väl kanske inte uselt, bara lite fantasilöst och lite tråkigt – nog hade man väl kunnat önska sig något lite mer våghalsigt av ett band som väljer att kalla sig The Necrosexual. 

HHHHHHH

 

 

 

Label: Independent
Tre liknande band: Venom/Kreator/Darkthrone

Betyg: HHHHHHH (3/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english