A Hero For the World
The Lion King Rock Opera

Tracks
1. Circle of Life (Power Metal Version)
2. I Just Can't Wait To Be King
3. Be Prepared
4. Hakuna Matata
5. Shadowland / King of Pride Rock (From “The Lion King Musical”)
6. The Lion Sleeps Tonight
7. Endless Night (From "The Lion King Musical")
8. Can You Feel The Love Tonight (Power Metal Version)
9. We Are One (From “The Lion King II: Simba’s Pride”)


Band:
Jacob Kaasgaard - Vocals, Guitar, Keyboards, Bass, Drums, Choirs & Orchestra
Louie Ryan – Female Vocals


Discography:
A Hero For the World (2013)
On Fire (EP 2013)
Winter Is Coming (A Holiday Rock Opera) (2013)

West to East Part I - Frontier Vigilante (2017)
CineRock (2017)
Winter Is Here (A Holiday Rock Opera Pt. 2) (2018)

West to East Part II - Space Ranger (2019)


Guests:
Kalebe Oggioni - Lead and rhythm guitars
Felipe Gruber - Rhythm guitars


Info:
Produced, Mixed and Mastered by Jacob Kaasgaard

Released 2019-07-19
Reviewed 2019-08-17

Links:
aherofortheworld.com
myspace
youtube

reverbnation
soundcloud

last-fm

Senast fick hjälten för världen ett positivt betyg för första gången i Halloweds historia, det var i februari. Redan fem månader senare släpper den flitige Kaasgaard ett nytt album som ska vara det sjunde albumet sedan bildandet 2012, det är betydligt mer flitigt än många andra, speciellt med tanke på att Kaasgaard brukar göra enormt långa skapelser med bonusskivor och allt möjligt. Lejonkungen tas an denna gång, coverlåtar från filmerna och musikalen och man kan väl påstå att omslaget är ganska flott men att musiken inte bidrar med något som känns spännande.

Musikaliskt är det väl ingen större skillnad, vare sig från vad denna hjälte för världen gjort tidigare eller från originallåtarna i lejonkungen. Lite känsla av tecknad film och så där men det känns inte som att vi får något direkt nyskapande och inte speciellt varierat så albumet känns lite långt, speciellt om man ska lyssna på bonusmaterialet som känns ganska meningslöst. Hyfsad produktion och sådär, men föregående album kändes kreativt betydligt mer intressant än vad detta gör.

Gillar man Lejonkungsmusik så är det väl bättre att se filmen än att lyssna på detta, det hade känts betydligt mer spännande om det varit mer rejäla metal-covers eller egenhändigt skrivna låtar med inspiration av filmen och dess låtar. Detta album bidrar inte med något, ingenting alls då det känns som att man får i stort sett samma som filmen, det är ungefär lika trist som att disney gör spelfilm av Lejonkungen, allt för att mjölka lite extra utan att behöva anstränga sig. Fantasilösheten gör ont i själen och dödar en lite för varje dag, det är inte alltid en rolig värld vi lever i.

Det är mer tillbaka till gamla vanor för Kaagaard och hans hjälte, det vill säga oheroisk musik av ofantastisk kvalité och ooriginella idéer – hur originella var inte de påhittade orden? Och vad hände med det roliga de erbjöd på rymdhistorien? Kanske kraschade The Orville på savannen och togs över av ett gäng lejon med förkärlek för att sjunga låtar från gamla tecknade filmer, kanske är det bara ännu ett bevis för att kreativiteten är i det närmaste död inom musik- och filmbranschen idag.

HHHHHHH

 

 

 

 

Label: Independent
Tre liknande band:
Cryonic Temple/Metalium/Insania [Stockholm]
Betyg: HHHHHHH (3/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english