As A New Revolt
txrx

Tracks
1. Blood Brothers
2. Empire
3. Speechless
4. Retina
5. Riot Porn
6. Perfect
7. Scream Patrol
8. Now!
9. Kompromat


Band:
Manu Barrero - vocals, instruments
Julien Lhuillier - drums


Discography:
As A New Revolt (2016)
Speechless (2017)


Guests:


Info:
Produced & powered by As a New Revolt
Recorded and mixed by Manu Berrero & Eric Molina at Electric Society, Grenoble, France
Mastered by Andy 'Hippy' Baldwin at Metropolis Studios, London, UK
Cover artwork by Studio Gris
Conception Graphique: Marie Gatard

Released 2018-11-16
Reviewed 2018-11-20

Links:
atypeek

Franska As a New Revolt släpper ett nytt album, ett med ett ganska tråkigt skivomslag. Vi får nio spår från duon, fyra av dem hörde vi på EPn Speechless som jag skrev några rader om i början av året. Vi var inte alltför imponerade av deras EP när det begav sig – de fyra spåren var kanske inte det mest spännande jag hört. Nu får vi fem spår till och det roliga hade varit om dessa fem varit alldeles förträffliga och detta album varit alldeles fantastiskt. Men så är tyvärr inte fallet.

Det handlar om samma typ av rapcore, punkig rockmusik med inslag av industriell rock. Lite hip-hoppigt. Det är modernt och kanske låter det lite förort, lite billigt kanske, och kanske med en gör-det-själv-känsla. Ni som hört Speechless har en bra föraning om hur det låter, de nya spåren är av samma karaktär och bidrar väl egentligen inte med annat än mängd. Variationen är väl okej inom samma tema och det känns inte speciellt varierat som helhet, det känns inte heller som ett album med speciellt stort djup.

Mitt intryck är väl ungefär detsamma som senast jag skrev om den franska duon, det är ett ganska tråkigt album. Helt okej på många sätt, inga supertråkiga låtar kanske men spår som Retina imponerar inte, kanske att EP-skivans titelspår Speechless är det bästa men egentligen är det väl inte något av spåren som känns överdrivet fantastiskt.

Kort och gott kan jag väl bara konstatera att As a New Revolt bjuder på ett ganska segt och ganska ointressant album som inte direkt glänser på något sätt. Har man hört EPn Speechless och inte varit våldsamt imponerad av den finns det ingen anledning att lägga tid på att spela detta album. Den franska duon tilltalar antagligen dem som redan är fans medan resten av oss med gott samvete kan titta efter mer intressant musik.

HHHHHHH

 

 

 

Label: Atypeek Diffusion / Sand Music
Tre liknande band: Senser/Rage against the machine/Urban Dance Squad
Betyg: HHHHHHH (3/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english