Yiek
The Drive

Tracks
01. Toxication Party
02. Little Bitch
03. Going Under - Going Down
04. The Drive
05. Spit It Out
06. (K)Night Riders
07. Soul to Sell
08. 5KINGZ
09. Black Fridayz
10. Into Wine
11. Let Me Go


Band:
Malte - vocals
Andy - guitars & vocals
Jens - bass
Aram - drums


Discography:
Debut


Guests:


Info:

Released 2017-01-27
Reviewed 2017-02-01

Links:
yiek.com
youtube

7hard

Idag är det bandet Yiek som hamnar under Halloweds granskande lupp. Det är deras första album The Drive som fått snurra i vår musikspelare under en tid och vi har kunnat konstatera att det är ett ganska underhållande om än lite enkelt rockalbum med bra driv och energi. Lustigt namn och lustigt skivomslag är två andra konstateranden jag kunnat göra så här inledningsvis kring detta album.

Musikaliskt finns det annars inte speciellt mycket att säga om dem, de spelar rak och enkel rockmusik enligt traditionellt mönster med energi och driv. Det är klämmiga refränger och låtar som tilltalar en traditionell rockpublik, en sådan som vill ha sin musik rakt på sak utan krusiduller. Och det är kort och koncist, rakt på sak hyggligt varierat och så vidare.

Produktionen är bra och albumet är lätt att ta till sig och lätt att uppskatta. Sångaren är också hyfsad och slutsatsen blir att det är ett ganska schysst album med bra låtar. Dock kan jag inte påstå att det är ett album som bjuder på något nytänkande, vi har helt enkelt hört det förr – originalitet är knappast ett ord jag kommer att tänka på när jag lyssnar på det och det känns som att man måste gilla nostalgikortet för att uppskatta detta album mer än som en stunds musikaliskt tidsfördriv.

Det är ett album jag inte kommer på speciellt mycket att skriva om, det fungerar men jag skulle inte vilja påstå att det är ett album som gör något större avtryck i musikhistorien.

HHHHHHH

 

 

 

Label: 7Hard
Tre liknande band: Queens of the Stone Age/Danko Jones/Turbobier
Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english