Turbobier
Das Neue Festament

Tracks
1. Verliebt in einen Kiwara
2. Feuerwehrfestl
3. A Mensch is a Mensch
4. Feiertag
5. Die heilige Bierbel
6. Insel muss Insel bleiben
7. Fettsein ist ein Menschenrecht
8. Der Albtraum jeder Schwiegermutter
9. Frei sei
10. Mitzi
11. Punkfahrrad
12. An erster Stelle


Band:
Marco Pogo - vocals, guitar
Doci Doppler - vocals, guitar
Baz Promüü - bass, vocals
Fredi Füzpappn - drums, vocals


Discography:
Irokesentango (2015)


Guests:


Info:
Produced by Daniel Flores

Released 2017-01-27
Reviewed 2016-01-29

Links:
turbobier.at
youtube
pogo's empire

Festliga österrikare bjuder på sitt andra album som de kallar för det nya festamentet, det låter ju väldigt roligt. Och omslaget är ganska skoj också, och det illustrerar bandets karaktär där öl och festande står i fokus, alla dagar – här finns ingen plats för arbete. Och det märks i låtarna som inte direkt känns som att de arbetat överdrivet mycket med, det är enkelt och okomplicerat från start till mål.

Jag kommer att tänka på tyska Unherz, som påminner mycket i stil med detta band. Deras enkelhet är lätt att ta till sig, de har bra driv i låtarna och det är musik som är lätt att ta till sig. Det är lätt att tycka om men samtidigt kan jag konstatera att det också är lika lätt att tröttna på det då fest- och ölpropaganda sällan stimulerar ens intellekt i någon större utsträckning.

Men visst, det är utmärkt musik för festen, där man bara behöver något schysst att skråla med i. För det är det faktiskt svårt att tänka sig så mycket bättre, speciellt för den som talar det tyska språket – man behöver ju inte intellektuellt stimulerande lyrik för det syftet. Så för den saken blir det tummen upp men jag personligen är ingen öldrickare eller festare så för dem som inte bjuder på fest eller sitter och pimplar bira hela kvällarna finns det mindre poäng i detta album.

Turbobier passar perfekt för den lättsinnigt festande personen. Det är underhållande en stund och jag har väl inga större anmärkningar på vad jag får höra, det är ganska bra helt enkelt – dock tröttnar jag ganska snabbt.

HHHHHHH

 

 

Label: Pogo’s Empire/Hoanzl/Broken Silence
Tre liknande band: Unherz/Die Toten Hosen/Böhse Onkelz
Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english