Tigersclaw
Princess of the Dark

Tracks
1. World of the Dead
2. Princess of the Dark
3. Storm of Steel
4. Twilight of the Gods
5. Like an Angel
6. Eternity
7. Phantasia
8. Eternal Flame
9. Screams
10. Revelation
11. Cherokee
12. She Rides the Lightning
13. Divine


Band:
Elena Minina - vocals
Alexander Baier - composition, all music
Ralf Neumann - drums


Discography:
Debut


Guests:


Info:

Released 2017-07-14
Reviewed 2017-06-01

Links:
tig3r.eu
youtube

7hard

Tigerklo, det låter vasst och kanske till och med som ett band med klös. Det är en trio som frontas av ryska operasångerskan Elena och hon har två tyska herrar som står för det instrumentala till sin hjälp. Princess of the Dark är bandets debut, ett album med snyggt och spännande skivomslag – ett omslag som lovar något spännande tycker jag vilket är en anledning till att jag så snabbt lyckats skriva om albumet. Ett album som alltså sträcker sig över landsgränser och så vidare.

Det som slår mig först är att bandet har en riktigt bra sångare, och sedan att hennes röst backas upp av kvalitativa låtar, bra produktion och schysst variation. Albumet kunde ha varit kortare då jag tycker att en timme blir lite väl lång speltid eftersom låtmaterialet inte är riktigt tillräckligt varierat för att hålla mig odelat intresserad hela vägen. Stilistiskt är det melodiös metal/power metal med lite klassiska undertoner och kvinnlig operamässig sång, kanske inte direkt det mest stilistiskt unika jag hört men det är modernt och hyggligt fräscht utan att bjuda på några direkta musikaliska nyheter.

Princess of the Dark är ett riktigt bra album, det kanske inte bryter ny mark men med riktigt bra låtar blir det en riktig höjdare. Speciellt bra är till exempel titelspåret eller singeln Cherokee, inget spår sticker väl ut i negativ bemärkelse mer än att jag tycker att de kunde ha kapat några av spåren som jag inte nämnt vid namn i denna text. Det är nog faktiskt ett ganska imponerande album, sångerskan är ganska imponerande och låtmaterialet är som jag redan nämnt tillräckligt bra för att hon ska få briljera. Gillar ni band som Nightwish, då ska ni definitivt inte missa Tigersclaw och deras första album.

Kanske inte ett speciellt spännande album och sådana här album har trots allt gjorts av en hel räcka band tidigare, men det förtar inte det faktum att detta är ett riktigt bra och riktigt underhållande album. Jag tycker definitivt att Tigersclaw förtjänar att man tittar närmare på dem och deras finfina musik. Tummen upp för mörkrets prinsessa, det är ett album med klös.

HHHHHHH

 

 

 

Label: 7Hard
Tre liknande band: Evenoire/Nightwish/Operatika
Betyg: HHHHHHH (5/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english