Tengger Cavalry
Die on My Ride

Tracks
1. Snow
2. Die On My Ride
3. Independence Day
4. To The Sky
5. Prayer
6. Strike
7. Ashley
8. Cursed
9. The Frontline
10. The Choice Of My Mind
11. Me Against Me
12. We Will Survive (Bonus)
13. Burn (Bonus)
14. Blade Of Time (Bonus)


Band:
Nature G – Vocals, Production, Composition
Alex Abayev – Bass
Chineeleg E. Borjigin – Tovshuur
Uljmuren – Morin Khuur
Robert McLaughlin – Shanz
Josh Schifris – Drums


Discography:
血祭萨满 / Blood Sacrifice Shaman (2010)
Cavalry Folk (2011)
Sunesu Cavalry (2012)
黑骏 / Black Steed (2013)
The Expedition (2013)
远古呼唤 /Ancient Call (2014)
Ancient Call (2016)
Hymn of the Earth (2016)
Cavalry in Thousands (2016)
Folklore of the Cavalry (2016)


Guests:


Info:
The album was produced at Nature G’s production studio Raiding Media in in New York, New York

Released 2017-06-02
Reviewed 2017-05-30

Links:
tengger-cavalry.com
youtube
m-theory

Mongolisk folkmetall, det tillhör inte direkt vanligheterna bland det som dyker upp i mina brevlådor. Men varför inte? Det är alltid kul med lite mer exotiska grejer även om Nature G som tycks vara bandets huvudperson numer återfinns i New York så finns det tydliga spår av det asiatiska, mongoliska i bandets musik. De har släppt en hel hög musik trots att de bara varit aktiva sedan 2010, och de har dessutom hunnit med en hel del turnerande och att bli hyllade av många olika medier. Men nu är det dags för den kanske viktigaste mediekanalen att skriva några rader om himlagudens arme.

Folkmusikalisk metal är vad det handlar om, spännande och varierat med bra produktion och stort djup. Sången lämnar en del att önska kan jag tycka men den är samtidigt inget gigantiskt problem och passar faktiskt hyfsat bra till albumet även om jag gärna hade sett mer normal klarsång, men det är väl ingen större grej. Det är ett album som låter ganska olikt det mesta, fräckt och fräscht med fyndiga idéer. Omkring 40 minuter musik uppdelat på ett dussin spår och ett par bonusspår.

Det är ett album som tilltalar, som är fräscht och som jag kan rekommendera. Låtarna är väldigt trevliga, bra skulle jag nog vilja påstå. Som inledande Snow som sätter an en väldigt intressant ton för ett album som sedan fortsätter väldigt snyggt på den inslagna vägen. Jag skulle dock inte vilja påstå att jag har något favoritspår på albumet, det bjuder på genomgående riktigt bra musik som man definitivt kan lyssna på många gånger om.

Himlagudens arme från Mongoliet bjuder oss alltså på riktigt kul, riktigt fräsch, originell och underhållande musik. Metal med folkmusikaliska undertoner gjort på ett riktigt bra och riktigt underhållande sätt. Die on My Ride är definitivt ett höjdaralbum, ett som jag varmt kan rekommendera. Jag lyfter på hatten.

HHHHHHH

 

Label: M-Theory / Soulfood
Tre liknande band: Nine Treasures/Shangren/Whispered
Betyg: HHHHHHH (5/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english