Sinister
Syncretism

Tracks
1. Neurophobic
2. Convulsion Of Christ
3. Blood Soaked Domain
4. Dominance By Acquisition
5. Syncretism
6. Black Slithering Mass
7. Rite Of The Blood Eagle
8. The Canonical Rights
9. Confession Before Slaughter


Band:
Adrie Kloosterwaard - Vocals
Toep Duin - Drums
Bastiaan Brussaard - Guitar
Ricardo Falcon - Bass Guitar
Dennis Hartog - Guitar


Discography:
Cross The Styx (1992)
Diabolical Summoning (1993)
Hate (1995)
Bastard Saints MCD (1996)
Aggressive Measures (1998)
Creative Killings (2001)
Savage or Grace (2003)
Afterburner (2006)
The Silent Howling (2008)
Legacy of Ashes (2010)

The Carnage Ending (2012)
The Post-Apocalyptic Servant (2014)
Dark Memorials (2015)


Guests:


Info:
Recorded, mixed and mastered by Jörg Uken at Soundlodge Studio, Germany.
Cover artwork by Alex Tartsus

Released 2017-02-24
Reviewed 2017-03-04

Links:
sinister-hailthebeast.com
myspace
youtube

massacre

Ett av de mest respekterade och kompromisslösa holländska dödsmetallbanden, det står överst i pressinformationen från Massacre. De har mycket att skriva om detta veteranband som släppte sitt första album redan 1992, vi har recenserat två av deras tretton album och båda har varit solida dödsmetallalbum av god kvalité som dock inte direkt sticker ut i jämförelse med mycket annat som släppts i dödsmetallgenren. De har hunnit släppa två album sedan vi senast recenserade dem, två som vi inte skrivit om. Det märks dock inte att det gått fem år och två album sedan jag sist lyssnade på Sinister för de är precis lika kompromisslöst stereotypa som man kan förvänta sig.

Det handlar om typisk dödsmetall med gutturalt vrålande, typiska riff och smattrande trumslagande, det är vad någon som redan hört Sinister kan förvänta sig. Holländarna bjuder knappast på några överraskningar, det låter som det oftast gör från deras sida med samma sångare och samma stil. Det är en ganska typisk dödsmetallproduktion och jag kan definitivt se att genrefans kommer att uppskatta vad Sinister gör, de håller sig trogna genren och bjuder på musik av klassiskt dödsmetallsnitt – utan överraskningar.

Vi får ett album enligt formatet, det enda nya är att de bytt lite medlemmar men ingenting av det märks på musiken. Det är solitt, starkt framfört av ganska god kvalité – definitivt ett album man kan lyssna på. Den som uppskattar traditionell dödsmetall kommer att uppskatta detta, det låter som vanligt och är bra gjort. Den som vill att nya album låter nya och bjuder på något som känns fräscht bör leta efter något annat eftersom detta är för dem som gillar tradition snarare än framsteg.

Det är ett enkelt album att förklara, om du gillar traditionell dödsmetall så gillar du detta album. Om du föredrar utveckling framför tradition finns det betydligt bättre val, detta är vad man förväntar sig och det låter som det alltid gjort. Inga överraskningar eller konstigheter, bara ett solitt traditionellt dödsmetallalbum med allt vad det innebär.

HHHHHHH

 

Label: Massacre Records
Tre liknande band: Suffocation/Cannibal Corpse/Deicide

Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english