Jack L. Stroem
s/t

Tracks
01. You’re All That I Want
02. Unfold My Soul
03. We’re A Lie
04. Inside
05. Fearmonger
06. Without Me
07. Turn Away


Band:
Jack L. Stroem - vocals, guitar, synth


Discography:
Debut


Guests:
Bass: Kammo Olayvar, Henrik Ulvsgärd, Charles Normal , Jarred Venti
Drums: Jason Carter, Max Ulvsgärd, Dennis Nybratt
Hammond Organ: Svenne Jansson
Backing Vocals: August Svärdström, Vide Bjerde


Info:
Produced by Jack L. Stroem and Charles Normal

Released 2017-05-26
Reviewed 2017-05-18

Links:
youtube

soundcloud

Herr Jack L. Stroem släpper sitt självbetitlade album på egen hand, ett album som jag personligen tycker kunde haft både ett bättre skivomslag och en vettig albumtitel. Det kanske trots allt finns fördelar med att jobba med ett bolag som antagligen hade påpekat att ett schysst namn och ett bra omslag faktiskt är element man kan skapa ett intresse för sitt värv med. Stroem har gästat ett album från Reinxeed och gjort lite koserter och så vidare, sakta byggt ett namn och nu släpper han alltså ett självbetitlat debutalbum under sitt eget namn – frågan är bara hur många som kommer att hitta till honom.

Klassisk melodiös hårdrock med medryckande låtar, fokus på tydliga refränger och så vidare. Hygglig produktion, hygglig sång, hyggligt är i övrigt ett ord jag kommer att tänka på i allmänhet när det gäller detta album, det är hyggligt varierat och dessutom kort och koncist vilket är positivt. Det tar strax över halvtimmen att spela sig igenom hela albumet, 33 minuter för att vara exakt och under dessa 33 minuter får vi alltså rockmusik av klassiskt slag – knappast nyskapande om man säger så. Dock känns det ändå relativt moget för att vara ett debutalster.

Det börjar riktigt bra, speciellt det andra spåret än en riktigt bra klassisk rockdänga. Det är ett bra album generellt, låtarna håller schysst klass och jag kan inte direkt klaga då det faktiskt är ganska underhållande. Dock tröttnar jag efter en stund och jag kan inte direkt säga att det är ett album som lockar mig till fortsatt lyssning. Inte för att det är ett tråkigt album, mer för att det saknar den där spetsen som gör ett bra album till ett grymt sådant.

Det är en välgjord debut, ett välgjort album. Det är ett ganska tilltalande men också lite intetsägande album som lämpar sig bäst någonstans mitt i vår betygsskala. Avslutningsvis kan jag bara konstatera att det är en schysst debut men kanske inte en som lockar till fortsatt lyssnande, Stroem behöver hitta en lite mer egen röst om han vill att hans musik verkligen ska märkas i dagens överbefolkade musikbransch.

HHHHHHH

 

 

 

Label: Independent
Tre liknande band: Rainbow/Judas Priest/Genesis
Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english