Gothic
Demons

Tracks
1. Shadow Man
2. Disillusion
3. Demons
4. Catacombs
5. Time
6. Destroying the Masses
7. From Within
8. A New End


Band:
Alin Petrut – guitar, vocals
George Lazar – vocals
Taly – bass
Vlad Golgotiu – drums


Discography:
Touch of Eternity (1997)
Expect the Worst (2013)


Guests:


Info:

Released 2017-01-14
Reviewed 2017-01-16

Links:
bandcamp
youtube

loud rage music

Det kan ju inte vara annat än gotiskt från ett band som heter Gothic och som kommer från Draculas hemland. Det är en kvartett som funnits ganska länge även om den brutits upp och hetat andra saker också vidare under åren, debuten släpptes redan 1997 och andra albumet 2013 och nu 2017 kommer tredje albumet. Ett album med demoner och ett monstruöst omslag kommer nog att kunna locka en stor anslutning beundrare – åtminstone om det får utrymme att märkas lite.

Det handlar om dödsmetall av det melodiösa slaget, tematiskt mörkt med en skönt spännande atmosfär. Jag gillar ljudbilden, den är riktigt bra och sånginsatsen likaså både när det gäller det lite vrålade och det mer klarsjungna. Det är ett album med ett hyfsat djup, ett intressant album – ett bra album skulle jag vilja påstå.

Det har god variation över åtta spår och håller sig dessutom sansat i form av speltid, bara 40 minuter känns alltid uppfräschande i en tid då album alltför ofta är alltför långa. Det sammantaget gör att detta blir ett riktigt starkt album, ett album som inte har några direkta svagheter. Det har däremot en hel del styrkor som till exempel det riktigt trevliga andra spåret Disillusion.

Man behöver inte skriva längre än så, rumänerna lyckas riktigt bra med detta album som definitivt är väl värt att ge en chans. Väl värt att inhandla helt enkelt och definitivt ett av de trevligare melodiösa dödsmetallalbumen jag hört på senare tid, och definitivt det bästa jag hört i år.

HHHHHHH

 

 

Label: Loud Rage Music
Tre liknande band: Innerfire/Invader/In Flames

Betyg: HHHHHHH (5/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english