Frontback
Heart of a Lion

Tracks
01. All the Way for Fame
02. Dead Man on the Road
03. Honest
04. Rival Sons
05. On and On
06. Liar
07. Black Night City Light
08. Destiny
09. Fender
10. Remember


Band:
Anlo Front – Lead vocals & guitar
Axel Graneskog - Lead guitar & vocals
Jonas Persson - Bass & vocals
Kristoffer Stridh - Drums & vocals


Discography:
Born With A Secret (2013)


Guests:


Info:

Released 2017-01-13
Reviewed 2016-01-02

Links:
frontback.se
youtube
dead end exit

När jag första gången hörde detta album var jag redo att ta fram Halloweds stora Superlativbok och leta fram några tilltalande superlativer att skriva Heart of a Lion. Problemet är bara att de som skrev PR-texten till albumet stulit den boken så jag hittade inga fler lativer att skriva. Sveriges coolaste rockband med världens coolaste sångerska inleds texten som skickas med detta album – och hur ska man egentligen tolka det? Kanske som att en promotextförfattare drabbats av någon form av storhetsvansinne? Det ligger närmast till hands för min del – jag gillar inte när man försöker sälja mer än man faktiskt erbjuder.

Frontbacks Heart of a Lion erbjuder klämkäck hårdrock med massor av energi och refränger som sätter sig vid första genomspelningen. Men också refränger som man tröttnar på vid andra genomspelningen. Och sångerskan är varken den coolaste jag stött på eller den bästa, okej hennes röst passar bra för detta album men precis som resten av albumet så börjar hon kännas ganska tjatig och bli en aning tröttsam efter ett par genomspelningar, det går liksom ”on and on and on” som de sjunger i ett av spåren – den största fördelen är nog att albumet inte är längre.

Jag var redo för superlativer efter första genomspelningen men redan efter andra har jag sansat mig ordentligt och nu känns det faktiskt i ärlighetens namn som ett album som borde ha varit bättre. Hade det bara varit lite mindre tjatigt hade det varit riktigt vasst men att upprepa refränger miljoner gånger är inget bra recept. Det är bra för att väcka intresset och få musiken att fastna direkt, problemet är bara att det känns trist och man vill få det ur skallen efter andra gången man hör det.

Frontbacks andra album är ett ganska schysst sådant, låtarna fungerar ganska bra men räkna inte med att du kommer att kunna lyssna på det alltför många gånger innan du är ganska trött på det. Det ör svårt att välja ut ett favoritspår eftersom de flesta blir alldeles för tjatiga och det är väl inget av dem som slår mig som ett undantag till det, alla är rätt bra men det är väl egentligen inget av dem som håller i det längre perspektivet. Heart of a Lion är ett schysst album men det är inget som håller i längden.

HHHHHHH

 

Label: Dead End Exit Records/GerMusica
Tre liknande band: Sister Sin/Hydrogyn/Lacuna Coil
Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english