Visionatica
Force of Luna

Tracks
1. Visions (Intro)
2. Swamp Of The World
3. Lilith
4. She Wolf
5. Imprinting Lies
6. Certainty Of Benevolence
7. The Thorns
8. Totem
9. Never Will Die


Band:
Amara Avodem - Vocals
Manuel Buhl - Guitar
Gerhard Spanner - Drums
Michael Wolnitza - Bass


Discography:
Debut


Guests:
Tobias Heindl - violin


Info:
Recorded and produced by Timon Seidl in the Red Audio Studios
Mixed and mastered by Olaf Reitmeier

Released 2016-05-20
Reviewed 2016-04-24

Links:
visionatica.de
youtube
dr-music

Tyska bandet Visionatica kommer med sitt debutalbum Force of Luna, ett album de söker erövra världen med kan man tänka sig. Den tyska kvartetten som frontas av en riktig honvarg har lyckats få hjälp av kompetente Olaf Reitmeier som jobbat med många stora namn i genren. De har också lyckats få ett riktigt snyggt omslag till sitt album, loggan vittnar om något powermetalliskt, något episkt kanske man kan beskriva det som. Deras debutsaga bjuder på nio kapitel som innefattar diverse spännande sagor om kvinnliga vargar, träsk, och diverse annat spännande.

Melodiös power metal med kvinnlig sång, om ni hört Within Temptation kan ni använda det som referens speciellt sångerskan som påminner en del om Sharon Den Adel. Snygg produktion, episk känsla, bra djup i låtarna och ganska stor variation sett över hela albumet. De nio spåren har en total speltid på strax under 40 minuter så man kan med fördel spela dem om igen ett par gånger i rad utan att tröttna. Väldigt kompetent utfört, men det ska väl påpekas att de inte direkt sticker ut i jämförelse med många andra kvinnofrontade band, power metal med stora melodier och lite symfoniska inslag och liknande. Stilistiskt är det föga överraskande.

Riktigt bra album tycker jag, bra låtar, grym sångare och väldigt sköna melodier. Ett album som kan vara väl värt att titta närmare på, ett album med många styrkor och få svagheter. Den enda svagheten är väl egentligen att de känns ganska förutsägbara, och att de inte direkt sticker ut i jämförelse med övriga band i genren. Ett av de bättre albumen jag hört i denna genre de senaste åren, ett album jag definitivt kan rekommendera – speciellt om ni gillar kvinnofrontad power metal men jag tror att det kan tilltala även en bredare publik. Imponerande debut helt enkelt, en väldigt trevlig ny musikalisk bekantskap.

Alla nio låtar är bra, första är ett intro, andra spåret skulle behålla drivet lite mer då det ibland tappar tempo men är ett riktigt bra spår i stort. Bäst är dock spåret som går under namnet Totem, det gillar jag skarpt. Ett annat spår som bör nämnas är She-Wolf som finns som videospår, det är precis som Totem ett hitspår som förtjänar att få stor spridning. Visionatica, ett namn att lägga på minnet (dock kanske med en brasklapp, de behöver nog finna en lite mer gen röst om de ska fortsätta intressera), deras debutalbum Force of Luna är definitivt väl värt att lyssna på om och om igen.

HHHHHHH

 

Label: Dr. Music Records/Soulfood
Tre liknande band: Nightwish/Within Temptation/Xandria

Betyg: HHHHHHH (5/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english