Svalbard
One Day All This Will End

Tracks
1. Perspective
2. Disparity
3. The Vanishing Point
4. Expect Equal Respect
5. Unrequited
6. The Damage Done
7. Unnatural Light
8. Lily


Band:


Discography:
Debut


Guests:


Info:
Recorded and mixed by Lewis Johns at The Ranch, Southampton.
Mastered by Brad Boatright at Audiosiege.
LP Cover Art by Serena Cherry.

Released 2015-12-15
Reviewed 2016-01-21

Links:
bandcamp
halo of flies

Ett band som kallar sig Svalbard kan nog bara vara ett norskt band, eller? Faktum är att detta band som döpt sig efter den mest nordliga bebyggelsen i världen härstammar från Bristol i Storbritannien. Egentligen släpptes detta album tidigare men det skivbolaget skickade inte skivan till oss, men vi fick den från Halo of Flies som nu släpper den andra pressningen i samarbete med två andra skivbolag, den här skivan kommer på grön vinyl. Så, vad tycker vi då om detta album?

Det känns sådär lagom kallt och kargt som något från det nordligaste av lägen. Post-Hardcore, crust och sådant är vad det kallas runt omkring bland sådana som skriver om bandet. Det är ganska mörkt men det är samtidigt ett känslosamt äventyr som vandrar över ett vitt spektrum av känslor. Bra producerat, snyggt framfört, sången är lite vrålad och så, till synes är det lite besläktat med norska melodiösa svartmetallband men med lite andra känslor. Bra djup finns också och en variation som gör att albumet håller väl, även om man spelar det en massa gånger på rad. Bra också att det är gjort för vinyl så att det inte blir så överdrivet långt, det är nog en stor del i albumets storhet.

För det är ett album med storhet, ett väldigt snyggt album, ett väldigt bra album, ett album väl värt att kolla upp. Inte så tråkigt och fantasilöst som mycket musik som ser dagens ljus nuförtiden, det är ett album som har det mesta man kan önska sig. Det är imponerande, kvartetten vet onekligen hur man skapar spännande och intressant musik. Det är en musikalisk resa som tar oss till många platser och som avslutas på ett väldigt snyggt sätt med ett instrumentalt och lågmält sätt – ett riktigt bra och varmt rekommenderat album.

Många av spåren är bra och jag vet inte om något av dem egentligen tilltalar mig mer än något annat. Dock vill jag tillstå att avslutningen är riktigt snygg och minnesvärd, kanske också det vassaste spåret bland åtta vassa spår. Kort och gott ett album värt att titta närmare på, kanske skulle man införskaffa en grön vinylskiva.

HHHHHHH

 

Label: Halo Of Flies
Tre liknande band: Burning Skies/Martyrdod/Ambulance
Betyg: HHHHHHH (5/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english