Vargsheim
Träume der Schlaflosen

Tracks
01.Was Uns Heilig War
02.Der Dunkle Teich
03.Massenmenschen
04.Träume Der Schlaflosen
05.Die Netzuhr
06.Finning
07.Erdenrost
08.Svartnatt
09.Omega


Band:
Naavl - Drums
Harvst - Vocals, Bass
Kaelt - Vocals, Guitars


Discography:
Erleuchtung (2013)
Weltfremd (2010)


Guests:


Info:
Nikita Kamprad - Recording
Christoph Brandes - Mixing
Metal Visions - Band photo

Released 2015-02-20
Reviewed 2015-02-02

Links:
vargsheim.de

Drömmar för de sömnlösa är vad tyska trion Vargsheim har att erbjuda oss som tar oss tiden att lyssna på deras tredje album. Det skrivs i pressinformationen om svartmetall med inslag av 70-talsrock, och ett fantastiskt album som borde infinna sig bland 2015-års höjdpunkter. Det låter ju alldeles fantastiskt och vi vet ju alla hur sanningsenliga försäljare brukar vara rörande sina produkter, men vad ska vi då säga om detta drömska album?

Att det handlar om svartmetall av det lite progressiva slaget. Att det är modernt producerat och att sångaren är en typisk svartmetallsångare. Att vi får nio låtar av en ganska likriktad karaktär och att vi får 46 minuters speltid, man kan kalla det för ganska modern svartmetall på ett album som känns en aning i längsta laget och en aning likriktat.

Det är egentligen svårt att skriva så mycket om detta album, det är välgjort för vad det är och det märks att bandets medlemmar är bättre än din gemene svartmetallist men samtidigt tycker jag nog att de inte är speciellt bra låtskrivare eftersom de har lite av samma problem som de flesta svartmetallister, att deras musik gärna flyter samman till en sörja. Det saknas lite textur, lite variation och lite dynamik, låtarna är faktiskt inte så tokiga men allt hamrande och tyngden gör att allt drunknar i en svartmetallsoppa. Det blir för endimensionellt och allt beror på en ganska enkelspårig produktion, lite mer tillbakadragen produktion hade definitivt varit en fördel för detta album och detta band. Det finns intressanta inslag men produkten som helhet når inte hela vägen fram för min del.

Inget spår står ut för min del, jag tycker de alla låter lite för lika och det är ganska ansträngande och kräver en hel del tid för att särskilja dem. Okej, för fans av modernare svartmetall tror jag säkert att Vargsheim och detta album lär tilltala, för oss andra tror jag nog att det finns betydligt bättre alternativ att spendera vår tid på.

HHHHHHH

 

Label: MDD Records
Tre liknande band: Nocte Abducta/Imperium Dekadenz/Fäulnis
Betyg: HHHHHHH (3/7)
Recensent: Daniel Källmalm

read in english